Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Blue Is The Warmest Color (2013)

*Υπόθεση: Η Αντέλ μια μαθήτρια λυκείου, 17 χρονών, ονειρεύεται να συναντήσει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος χωρίς ομως ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ομως ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη με πάθος αλλά...

και αγάπη. Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Μονο για ανοιχτόμυαλους που θεωρούν ότι η διαφορετικότητα ειναι αποδεκτή πτυχή της ζωής. Μετά την θριαμβευτική υποδοχή της ταινίας στην φετινή διοργάνωση των Καννών όπου απέσπασε δικαιότατα την υψηλότερη διάκριση της διοργάνωσης, η ταινία αυτή αποτελεί μια πρόκληση για τους cinéphile αλλά πολύ περισσότερο για τους λάτρεις του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Abdellatif Kechiche, κατορθώνει καταρχάς να προσεγγίσει ένα τόσο ευαίσθητο και φορτισμένο θέμα όπως η νεανική σεξουαλική διαφορετικότητα με μια ιδιαίτερη μάτια και να το αγγίξει με έναν μαγικό τρόπο, ώστε να δώσει ένα φιλμ που κυλά ξεκούραστα και παρά τα 179 λεπτά της διάρκειας του.

Και αυτό είναι μόνον η επιφάνεια και η προφανής ανάγνωση σε αυτό το πραγματικό διαμάντι, καθώς η εξέλιξη οδηγεί τον θεατή σε μια κινηματογραφική μελέτη πάνω στην αγάπη, την βαθιά και πέρα από λογική και στερεότυπα έλξη αλλά και τις σχέσεις εξάρτησης πάθους και εν τέλει κυριαρχίας που αναπτύσσονται. Και όλα αυτά προβάλλονται με μια λυρική σκληρότητα μέσα σε ένα απόλυτα γήινο περιβάλλον όπου η ταινία καθιστά απόλυτα σαφές ότι τα πάντα ορίζονται με όρους οικονομικής ισχύος και κυριαρχίας.

Μέσα από μια κινηματογραφική ροή όπου ο λόγος ξεχειλίζει, ο σκηνοθέτης κατορθώνει και μιλά με την εικόνα, με αυτές τις καταπληκτικές κοντινές λήψεις όπου η μαγεία της γυμνής νεανικής φιγούρας εναλλάσσεται με τις απλές καθημερινές και ταπεινές λεπτομέρειες οι οποίες κατακλύζουν το ανθρώπινο μάτι.*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Ρομαντική
*Σκηνοθεσια: Abdellatif Kechiche
*Σεναριο: Abdellatif Kechiche
*Ηθοποιοι: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 179 Λεπτά
*Μεγεθος: 1760 ΜΒ
*IMDb: 8,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/kgjykg02x5us
http://www.easybytez.com/xkgbfb4lda45
http://www.easybytez.com/2m1iatme8tsf
http://www.easybytez.com/tu98e0qek3vi

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Krugovi (2013)

*Υπόθεση: Στο γιουγκοσλαβικό εμφύλιο ένας σέρβος στρατιώτης, ο Μάρκος, βοηθάει έναν μουσουλμάνο πωλητή, με το αποτέλεσμα να χτυπηθεί μέχρι θανάτου από τους συντρόφους του. Δώδεκα χρόνια αργότερα ενω ο πόλεμος έχει τελειώσει, το γεγονός αυτό συνεχίζει να ρίχνει την σκιά του, σε όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους. Ο κύριος υπαίτιος, ο Τόντορ μένει στο Βελιγράδι και είναι τραυματισμένος από ενα ατύχημα. Θα καταλήξει σε κρεβάτι χειρουργείου, αλλά ο χειρούργος τυχαίνει να...

είναι παλιός φίλος του Μάρκο. Στο Χαλ, ζει κι εργάζεται ο μουσουλμάνος και στο Τρέμπιντζε ζει ο πατέρας του Μάρκο που αναστυλώνει μια εκκλησία. Ο πατέρας του Μάρκο αναρωτιέται ακόμα αν ο γιος πέθανε μάταια ή αυτή του η πράξη δημιούργησε κάτι σαν κύκλους στο νερό, όπως όταν πέφτει μια πέτρα.

*Extra: Ένα διαμάντι ακομα του Σέρβου σκηνοθέτη Srdjan Koljevic, εμπνευσμένο -όπως αρκετές ταινίες προερχόμενες από την πρώην Γιουγκοσλαβία- από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και μάλιστα από ένα αληθινό περιστατικό.

Ένα επεισόδιο και πέντε άτομα αναμεμιγμένα σε αυτό, των οποίων η ζωή σημαδεύτηκε ανεξίτηλα και παντοτινά. Μίσος αλλά και προσπάθεια για λήθη. Ηθικά διλήμματα κινούμενα μεταξύ τάσης για εκδίκηση αλλά και ανθρωπιάς. Γιατί ακόμα και μετά το τέλος του, η ζωή θα κάνει κύκλους (krugovi).

Μια πολυεπίπεδη ταινία που περιμένει να την αποκωδικοποιήσετε. Βραβευμένη στα φεστιβάλ του Σάντανς, του Βερολίνου και του Γερεβάν.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Srdjan Koljevic
*Σεναριο: Melina Pota Koljevic, Srdjan Koljevic
*Ηθοποιοι: Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 112 Λεπτά
*Μεγεθος: 1300 ΜΒ
*IMDb: 8,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/gaqiurgbm36f
http://www.easybytez.com/qs0y6j882grc
http://www.easybytez.com/bj1oizrd8x39
http://www.easybytez.com/d58u5caex87w