Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Heli (2013)

*Υπόθεση: Ο Χέλι, ειναι ένας αρκετά νεαρός επαρχιώτης Μεξικάνος, που εργάζεται στο ενα εργοστάσιο αυτοκινήτων και ζει φτωχικά μαζί με την γυναίκα του, το παιδί τους, τον πατέρα του και την μικρή αδελφή του Εστέλα. Όταν η δεδεκάχρονη ερωτευτεί έναν διεφθαρμένο νέο ντόπιο δόκιμο αστυνομικό και σχεδιαζουν να παντρευτούν ο νεαρός αστυνομικός θα κλέψει μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών από το ντόπιο καρτέλ. Ολη η οικογένεια θα νιώσει από πολύ κοντά την φλόγα του πολέμου των βαρόνων...

ναρκωτικών.

*Extra: Συγκλονιστική ταινία, που το σενάριο βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα από εφημερίδες. Αν αναλογιστείτε ότι ολοι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες και παρόλα ταύτα βραβεύτηκε στις Κάννες με το χρυσό φοίνικα σκηνοθεσίας, τοτε θα καταλάβετε το μέγεθος της προσπάθειας.

Ταινία στοχασμός πάνω στη βία, κοινωνικό σχόλιο για τη διάχυτη βαρβαρότητα και διαφθορά στη χώρα του, το Heli είναι παράλληλα και το πορτραίτο ενός χαρακτήρα εγκλωβισμένου που αναζητά μια διέξοδο απο τα διαβόητα καρτέλ ναρκωτικών και την εκτεταμένη διαφθορά της αστυνομίας που υπάρχουν διαρκώς στο φόντο της δραματικής πλοκής.

Η αφήγηση στο πρώτο μέρος της ταινίας μοιράζεται ανάμεσα στο ερωτευμένο νεαρό ζευγάρι και τον Heli με την χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ζωή του. Ενώ στο δεύτερο μέρος, μετά την έκρηξη βίας, στις προσπάθειες του Heli να βρει δικαιοσύνη και μια ισορροπία στη ζωή του. Αυτά τα δύο μέρη διαχωρίζονται από ένα αποτρόπαιο περιστατικό βίας, με θύμα τον νεαρό δόκιμο αστυνομικό, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δραματική πλοκή.

Αν και έχει προετοιμαστεί από τις επίσης βίαιες εικόνες της αρχής, ο θεατής (και μαζί του και ο ήρωας), σ’ ένα ψυχολογικό επίπεδο καλείται να διαχειριστεί ένα σοκ: τη διαταραχή της κανονικότητας, την παραβίαση της ζωής του από τη βία και τη βαρβαρότητα. Και γι’ αυτό ο ήρωας, τραγικό θύμα μιας κοινωνικής πραγματικότητας, μοιάζει εγκλωβισμένος σ’ ένα αδιέξοδο τόσο προσωπικό -λόγω των ερωτικών προβλημάτων με τη γυναίκα του-, όσο και ευρύτερο. Όμως όπως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία υπάρχει πάντα ένας «από μηχανής θεός» που θα προσφέρει τη λύση…*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Amat Escalante
*Σεναριο: Amat Escalante, Gabriel Reyes
*Ηθοποιοι: Armando Espitia, Andrea Vergara, Linda Gonzále
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 105 Λεπτά
*Μεγεθος: 2360 ΜΒ
*IMDb: 7,0

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/y1nxbg3soc78
http://www.easybytez.com/nrqjzt9tslrf
http://www.easybytez.com/uqsalmhp9vn1
http://www.easybytez.com/nuryw7yvr5cs
http://www.easybytez.com/9xf0yoxl65pq