Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Krugovi (2013)

*Υπόθεση: Στο γιουγκοσλαβικό εμφύλιο ένας σέρβος στρατιώτης, ο Μάρκος, βοηθάει έναν μουσουλμάνο πωλητή, με το αποτέλεσμα να χτυπηθεί μέχρι θανάτου από τους συντρόφους του. Δώδεκα χρόνια αργότερα ενω ο πόλεμος έχει τελειώσει, το γεγονός αυτό συνεχίζει να ρίχνει την σκιά του, σε όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους. Ο κύριος υπαίτιος, ο Τόντορ μένει στο Βελιγράδι και είναι τραυματισμένος από ενα ατύχημα. Θα καταλήξει σε κρεβάτι χειρουργείου, αλλά ο χειρούργος τυχαίνει να...

είναι παλιός φίλος του Μάρκο. Στο Χαλ, ζει κι εργάζεται ο μουσουλμάνος και στο Τρέμπιντζε ζει ο πατέρας του Μάρκο που αναστυλώνει μια εκκλησία. Ο πατέρας του Μάρκο αναρωτιέται ακόμα αν ο γιος πέθανε μάταια ή αυτή του η πράξη δημιούργησε κάτι σαν κύκλους στο νερό, όπως όταν πέφτει μια πέτρα.

*Extra: Ένα διαμάντι ακομα του Σέρβου σκηνοθέτη Srdjan Koljevic, εμπνευσμένο -όπως αρκετές ταινίες προερχόμενες από την πρώην Γιουγκοσλαβία- από τα χρόνια του εμφυλίου πολέμου και μάλιστα από ένα αληθινό περιστατικό.

Ένα επεισόδιο και πέντε άτομα αναμεμιγμένα σε αυτό, των οποίων η ζωή σημαδεύτηκε ανεξίτηλα και παντοτινά. Μίσος αλλά και προσπάθεια για λήθη. Ηθικά διλήμματα κινούμενα μεταξύ τάσης για εκδίκηση αλλά και ανθρωπιάς. Γιατί ακόμα και μετά το τέλος του, η ζωή θα κάνει κύκλους (krugovi).

Μια πολυεπίπεδη ταινία που περιμένει να την αποκωδικοποιήσετε. Βραβευμένη στα φεστιβάλ του Σάντανς, του Βερολίνου και του Γερεβάν.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Srdjan Koljevic
*Σεναριο: Melina Pota Koljevic, Srdjan Koljevic
*Ηθοποιοι: Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Nebojsa Glogovac
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 112 Λεπτά
*Μεγεθος: 1300 ΜΒ
*IMDb: 8,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/gaqiurgbm36f
http://www.easybytez.com/qs0y6j882grc
http://www.easybytez.com/bj1oizrd8x39
http://www.easybytez.com/d58u5caex87w

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ!!