Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

The Broken Circle Breakdown (2012)

*Υπόθεση: Η Ελίζ και ο Ντιντιέ είναι μαζί για εφτά παθιασμένα χρόνια. Όταν η μικρή τους κόρη Μέιμπελ βρεθεί αντιμέτωπη με μια βαριά ασθένεια, όλες οι έντονες στιγμές της σχέσης τους έρχονται στην επιφάνεια. Αναπολούν τον κεραυνοβόλο τους έρωτα το φλερτ τους και το πάθος για το γάμο τους, και τις ευτιχισμένες μέρες οταν πρωτοήρθε η Μέιμπελ στην ζωή τους. Ένας πλήρης κύκλος ευτυχίας. Η θλίψη και το άγχος για τη μικρή τους κόρη όμως τους οδηγεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις...

ενω μάχονται κι ελπίζουν μαζί ότι η αγάπη δε θα τους απογοητεύσει. Η αγάπη όμως, δε μπορεί να νικήσει πάντα τη μοίρα.

*Extra: Ένας νέος άνθρωπος του κινηματογράφου, ο Felix Van Groeningen αποδεικνύει ότι η δημιουργική δύναμη ξεπερνά κάθε είδους περιορισμούς.

Σε ηλικία μόλις 36 ετών και διαθέτοντας ήδη στο ενεργητικό του ακόμη τρεις μεγάλου μήκους ταινίες, μεταφέρει στον κινηματογράφο έχοντας συμβάλλει και στην σεναριακή προσαρμογή του αρχικού κειμένου, ένα δυνατό θεατρικό έργο που ο πυρήνας των ζητημάτων τα οποία θέτει είναι ικανά να ταρακουνήσουν τον σημερινό θεατή, καθώς τον υποβάλουν σε μια διαρκή μετάπτωση ανάμεσα σε χαρούμενες, θετικές, ρομαντικές καταστάσεις και δραματικές, οικογενειακές περιπέτειες, μέσα από ένα συνεχές flashback που όμως δεν κουράζει καθόλου.

Η τελική μορφή που χαρακτηρίζει το φιλμ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των καλών παραγωγών του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, σε τέτοιο βαθμό ώστε αν αγνοήσει κανείς την φλαμανδική γλώσσα και την μια και μοναδική αναφορά ότι το δράμα που βιώνουν οι πρωταγωνιστές διαδραματίζεται στο Βέλγιο, θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να υποθέσει ότι όλα συμβαίνουν σε μια τυπική κωμόπολη της αμερικανικής ενδοχώρας.

Εκτός από το γεμάτο ουσία και νοήματα λογοτεχνικό κείμενο, η κινηματογραφική υλοποίηση έχει μια συνεκτική διαδοχή από κομμάτια υπέροχης country μουσική που καθιστούν την ροή της προβολής πραγματικά γοητευτική.

Η επιλογή των ερμηνευτών για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι υποδειγματική, με την νεαρή πρωταγωνίστρια την οποία υποδύεται με έναν τρόπο - αποκάλυψη η Veerle Baetens με τα ανεπανάληπτα tattoos της, να αποτελεί ένα εικαστικό κομψοτέχνημα που θυμίζει τις γοητευτικές λήψεις των pin-up girls της αμερικανικής λαϊκής κουλτούρας.

Αυτό το νοσταλγικό ύφος όπου υπάρχει διάχυτος ο λυρισμός και η καταπληκτική μουσική επένδυση, δένει απόλυτα στο σύνολο της ταινίας που τελικά πραγματώνεται γύρω από μια παρέα βόρειο-ευρωπαίων που η λατρεία τους για την ατμόσφαιρα της αμερικανικής λαϊκής μουσικής αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής της αμερικανικής ενδοχώρας διαπερνά οριζοντίως και καθέτως αυτή την κινηματογραφική δημιουργία.

Ενα πραγματικό διαμάντι με ουσία αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές παραμέτρους.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Felix Van Groeningen
*Σεναριο: Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels
*Ηθοποιοι: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 111 Λεπτά
*Μεγεθος: 2080 ΜΒ
*IMDb: 7,9

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/2egnka1p2vfy
http://www.easybytez.com/w8z4hnwq44t4
http://www.easybytez.com/2gl3pzdncpm0
http://www.easybytez.com/cwbxh65qxod9
http://www.easybytez.com/2l7b2oo5iih1

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ!!