Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Sunshine (2007)

*Υπόθεση: Ο ήλιος, το ζωτικό κέντρο του πλανητικού μας συστήματος, αργοσβήνει και μαζί του παρασύρει στο θάνατο οποιαδήποτε μορφή ζωής. Η τελευταία ελπίδα που μένει για την αναζωογόνηση του, μια αποστολή ενος διαστημοπλοίου Ίκαρος ΙΙ, που συνοδεύει μια βόμβα που θα τον θέσει και πάλι σε λειτουργία λίγο πριν παγώσει ολοκληρωτικά η επιφάνεια της γης. Στο απομακρυσμένο διάστημα δίχως καμία πλέον δυνατότητα επικοινωνίας με το κέντρο ελέγχου, αυτοί οι οκτώ αστροναύτες...

θα εντοπίσουν σήμα από την πρώτη αποτυχημένη αποστολή, γεγονός που θα τους θέσει το δίλημμα, για το αν πρέπει να φτάσουν στον ήλιο ολοκληρώνοντας το καθήκον τους ή να προσεγγίσουν τους εδώ και επτά χρόνια χαμένους συντρόφους τους.

*Extra: Εξαιρετική καθαρόαιμη περιπέτεια καταστροφής, με αγωνιώδη πλάνα ηρωισμών και αυτοθυσίας, πάνω στην επιφάνεια άγνωστων πλανητών, που απειλούν την ακεραιότητα του κόσμου μας, όπως ακριβώς τον ξέρουμε.

Το Sunshine, εκτός του ότι πηγαίνει την κατάσταση ένα βήμα παρακάτω ασχολούμενο με το σημείο αναφοράς της ύπαρξης της γης, τον ζωοδότη ήλιο, αποξαρχής δείχνει να αποστασιοποιείται από την αποκαλούμενη επιστημονική φαντασία που συνδυάζεται με το σασπένς που κρύβει το σκοτάδι της αβύσσου. Δεν υπάρχουν μελοδραματικές εισαγωγές, δεν υπάρχουν φανφαρόνικες προετοιμασίες, το θέμα σκάει άμεσα, μέσα από τις δύο, τρεις εισαγωγικές κουβέντες του κατά συνθήκη αφηγητή.

Το Sunshine, αν και ακριβή παραγωγή, δίχως την χρήση σούπερ εφέ, επικεντρώνεται στον εσωτερικό κόσμο εκείνων που από την μια μεριά κρατούν την τύχη της γης στα χέρια τους, από την άλλη βρίσκονται έρμαια σε μια κατάσταση, που μοιάζει μονόδρομος, παρόλες τις φοβίες που στοιχειώνουν τα όνειρα τους. Και ακριβώς αυτό είναι η επιτυχία της ταινίας που δημιουργεί ενταση, σασπένς και δεν καταφεύγει σε φτηνούς εντυπωσιασμούς.

Μεσα απο το έντεχνα δομημένο κλειστοφοβικό περιβάλλον, καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση για το ανθρώπινο καλό. Προσωπικά μου αρεσε ιδιαίτερα η αισθητική και η ατμοσφαιρα της ταινίας και σας την συστήνω ανεπιφύλακτα.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Danny Boyle
*Σεναριο: Alex Garland
*Ηθοποιοι: Cillian Murphy, Rose Byrne, Chris Evans
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 107 Λεπτά
*Μεγεθος: 1810 ΜΒ
*IMDb: 7,3

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/tzzrljketr8d
http://www.easybytez.com/9rrdjm58i49q
http://www.easybytez.com/93ji7owmpvsu
http://www.easybytez.com/ghamlhjk79zj
http://www.easybytez.com/2znst37zbcrv

Δεν υπάρχουν σχόλια: