Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Oh Boy (2012)

*Υπόθεση: O Νίκο πλησιάζει αισίως τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να σταματήσει ολες τις σπουδές του. Ζει για τη στιγμή ενώ οι έννοιες και οι υποχρεώσεις τον αφήνουν αδιάφορο. Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, με τον ίδιο να τριγυρίζει χωρίς απολυτως κανένα σκοπο στο Βερολίνο και να θαυμάζει τους ανθρώπους γύρω του. Με περιέργεια παρατηρεί πως όλοι τους φαίνεται να τα καταφέρνουν μια χαρά στην καθημερινότητά τους, ενώ αποτυγχάνει να δει πως ο ίδιος δυσκολεύεται να βρει την...

θέση του στον κόσμο. Μέσα σε μία ημέρα όμως όλα αλλάζουν και ο Νίκο αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μέχρι τώρα στάσης του: χωρίζει με την κοπέλα του, ο πατέρας τού του μειώνει το χαρτζιλίκι και ένας ψυχίατρος επιβεβαιώνει «συναισθηματική ανισορροπία»! Παράλληλα, μια αγάπη από τα παλιά τον πιέζει να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναισθηματικές πληγές που της προκάλεσε, ενώ ένας νέος γείτονας προσπαθεί να τον προσεγγίσει. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται ο Νίκο είναι απλώς ένας καφές!

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Ενα πραγματικό ασπρόμαυρο κομψοτέχνημα, όπου ο θεατής έχει την ευκαιρία μέσα από καλοδουλεμένα πλάνα να απολαύσει την δεξιοτεχνία του δημιουργού που κατορθώνει να κάνει κινηματογράφο αξιώσεων, αξιοποιώντας το ελάχιστο.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας επιφανειακά αδιάφορης μέρας του πρωταγωνιστή, τον οποίο αποδίδει με μια αξιομνημόνευτη εσωτερικότητα ο Tom Schilling, καθώς αυτός βρίσκεται στο τέλος της ανεμελιάς που αποτελεί συχνά έκφραση των κάθε είδους αδιεξόδων των γόνων της βολεμένης αστικής τάξης στις χορτάτες ακόμη ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες.

Με μαύρο χιούμορ και καυστικό σαρκασμό, ο σκηνοθέτης περνά έμμεσα αλλά και άμεσα μηνύματα σχολιάζοντας το σημερινά κοινωνικα δρώμενα. Ο Jan Ole Gerster (ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ευρωπαική Ακαδημία Κιν/φου), κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο γυρίζοντας μια ταινία που ασχολείται κυρίως με το θέμα της αναζήτησης του «εγώ». Μεσα απο ενα τζαζ ρομαντισμό μας προσφέρει απλόχερα μια γλυκόπικρη ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα ασπρόμαυρο και καλλιτεχνικό Βερολίνο.

Ο πρωταγωνιστής κοντεύει τα 30, και ακόμη «ψάχνεται». Προσπαθεί όλη μέρα να πιει επιτέλους τον καφέ του και να σκεφτεί με την ησυχία του τα «υπαρξιακά» του. Σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση, οικογένεια, ερωτικές-φιλικές σχέσεις, κοινωνικοί προβληματισμοί. Στο μυαλό του νεαρού, όλα αυτά γίνονται ένα κουβάρι και προσπαθεί να το ξεμπλέξει.

Ο Ole Gerster δεν αφηγείται απλά, την ιστορία ενος τυπου δίχως όραμα και δίχως ορθολογική σκέψη. Ουτε φυσικά την ιστορία ενος αντιήρωα ή αρνητικού χαρακτήρα. Κάνει ενα πανέξυπνο πικρο και αληθινό σχόλιο για μια γενιά. Αυτή που αδυνατεί να πάρει πρωτοβουλίες και ανήκει στη παγκοσμιοποιημένη πλέον κοινωνία. Συνοψίζοντας, έχουμε μια αναμφισβήτητα απολαυστική ταινία, του νέου και ελπιδοφόρου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Jan Ole Gerster
*Σεναριο: Jan Ole Gerster
*Ηθοποιοι: Tom Schilling, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 83 Λεπτά
*Μεγεθος: 1800 ΜΒ
*IMDb: 7,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/is5mwixjttze
http://www.easybytez.com/tjuqmz89qjrp
http://www.easybytez.com/jv27phpszir3
http://www.easybytez.com/bpm1ut6yyzq7
http://www.easybytez.com/amxy9hmzm0cn

2 σχόλια:

kapelakis είπε...

ευχαριστώ πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ!!