Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Tyskungen (2013)

*Υπόθεση: Οι γονείς της πολύ πετυχημένης συγγραφέως Erica Falcks σκοτώθηκαν σε ενα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Σε λίγους μήνες αργότερα, ένας άνθρωπος πάει στο σπίτι της Ericas ισχυριζόμενος ότι έχει την ίδια μητέρα και ότι είναι ετεροθαλής αδελφός της. Η Erica δεν τον πίστεψε και του ζητάει να φύγει. Όταν αυτός βρίσκεται δολοφονημένος λίγες μέρες αργότερα αρχίζει να εξετάζει τα υπάρχοντά της μητέρας της. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η μητέρα της είχε σκοτεινά μυστικά από ενα...

περίεργο παρελθόν, μυστικά που κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν πολύ σκληρά να κρατήσουν κρυφά. Η Erica σπρώχνεται όλο και περισσότερο σε έναν ιστό από ψέματα και απο θάνατο.

*Extra: Αν και η ταινία είναι η δεύτερη του Σουηδού κινηματογραφιστή Per Hanefjord, αποτελεί ένα εξαιρετικό δραματικό θρίλερ με αρκετο σασπένς και μυστήριο. Όπως και στο παρελθόν ο Σουηδικός κινηματογράφος μας εχει δώσει υπέροχες ταινίες ετσι και τωρα σε αυτή την ταινία, δηλώνει ένα βροντερό παρων. Μην σας ξεγελά η βαθμολογία του IMDB, διότι δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Α) Δεν την εχουν δει αρκετοί μιας και έρχεται στους κινηματογράφους της 7 Νοεμβρίου Β) Οσοι ψηφίζουν δεν εχουν ιδέα από κινηματογράφο.

Και το λέω αυτό γιατί είναι άρτια ταινία που πετυχαίνει το στόχο χωρίς μετεωρισμούς. Αφηγείται μια ολοκληρωμένη ιστορία χωρίς κενά και «τρύπες», με μια λογική συνέχεια στην επίλυση του μυστήριου ενώ εχει και δραματουργική συνέπεια. Σε βαζει γρήγορα στο «κλίμα» και διατηρεί αυτό το ρυθμό αφηγησης μεχρι το τελος.

Η κινηματογράφηση είναι τουλάχιστον εκπληκτική, αν αναλογιστείτε την δυσκολία του εγχειρήματος, αφού η ιστορία ξεδιπλώνεται στο 20 και 21 αιωνα. Δηλαδή στο Β' παγκόσμιο πόλεμο και στο σήμερα. Όλα τα πλάνα είναι παρα πολύ προσεγμένα και η φωτογραφία αρκούντως σκοτεινή οπως άλλωστε επιβάλλει η κατηγορία που επιδιώκει να ενταχθεί.

Η ιστορία εχει "βάθος", αγωνία και μυστήριο και οι ηθοποιοί αν δεν είναι γνωστοί στέκονται αρκετά καλά. Όλα τα παραπάνω συντελούν σε ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα που είναι μετρήσιμο και ποιοτικά. Μην αφήσετε να περάσει απαρατήρητη...*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Μυστήριου | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Per Hanefjord
*Σεναριο: Maria Karlsson, Camilla Läckberg
*Ηθοποιοι: Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Eva Fritjofson
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 105 Λεπτά
*Μεγεθος: 2070 ΜΒ
*IMDb: 5,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/sf8xvnya3pod
http://www.easybytez.com/10v7dulfjrur
http://www.easybytez.com/onvi79vstjjx
http://www.easybytez.com/3cw2av9l7924
http://www.easybytez.com/zqokabstq8j6

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Free Men (2011)

*Υπόθεση: Κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής στο Παρίσι, ο Younes, ενας Αλγερινός μετανάστης για να επιβιώσει γίνεται οπως ολοι οι μετανάστες, μαυραγορίτης. Στην διάρκεια μιας εφόδου της Αστυνομίας στον τόπο που κατοικεί θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στην ασφάλεια με τον κίνδυνο να φυλακιστεί. Εκεί του προτείνουν να παρακολουθεί το τζαμι του Παρισιού και να τους λεει οτιδήποτε συμβαίνει εκεί. Ο Younes δέχεται αρχικά για να γλυτώσει την φυλακή, αλλά αργότερα όταν γνωρισει...

τον Salim, στο τζαμι θα αλλάξει γνώμη.

*Extra: Ενα επίκαιρο λόγο των ημερών και αξιοζήλευτο δράμα του Ismaël Ferroukhi. Αυτό που την κάνει αξιοζήλευτη είναι ο εκπληκτικός αφηγηματικός τόνος του σκηνοθέτη και οποσδήποτε το λαμπερό κάστ που εχει επιλεγεί. Ο Ismaël Ferroukhi όντας και ο ίδιος Άραβας, δημιουργεί μια προσωπική ταινία. Νοιώθει την ανάγκη να μοιραστεί την ιστορία των προγόνων του και χειρίζεται άψογα και με τον απαιτούμενο σεβασμό ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια, θαμπώνοντας με τις σκηνοθετικές του ικανότητες.

Στην δομή της ταινίας μπορείς να διακρίνεις την απλότητα και την πειστική ειλικρίνεια που με τα Αραβικά τραγούδια που ακούγονται δινουν ένα υπέροχο τόνο ποιητικό. Για τους ηθοποιούς δεν χρειάζονται συστάσεις οι οποίοι δινουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σκηνοθετικά είναι από κάθε αποψη αρτια, με την κάθε σεκάνς φροντισμένη με την αποτύπωση της εποχής να είναι πολύ αληθοφανείς. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ολοκληρωμένη ταινία με αρχή, μέση και τέλος, αλλά και «ζουμί»...*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Πολεμική
*Σκηνοθεσια: Ismaël Ferroukhi
*Σεναριο: Alain-Michel Blanc, Ismaël Ferroukhi
*Ηθοποιοι: Tahar Rahim, Michael Lonsdale, Mahmud Shalaby
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 99 Λεπτά
*Μεγεθος: 2090 ΜΒ
*IMDb: 6,4

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/2ve0rno7ma1j
http://www.easybytez.com/bom602oykp0j
http://www.easybytez.com/37tecq6nkm11
http://www.easybytez.com/j9en2zydwxcw
http://www.easybytez.com/ch06n63a1q1l