Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Life Of Pi (2012)

*Υπόθεση: O Pi Patel πιστεύει σε πολλούς θεούς. Είναι περίεργος, φιλομαθής και αγαπά την περιπέτεια. Από μικρός, στο ζωολογικό κήπο που συντηρούσε η οικογένειά του στην Ινδία, είχε πνευματικές αναζητήσεις που τον οδήγησαν σε περισσότερες από μία θρησκείες. Και αυτό που του έμαθαν -όχι ο κάθε θεός χωριστά, μα όλες οι θρησκείες στις οποίες στράφηκε μαζί- είναι ότι την πίστη μπορείς να την βρεις παντού και ότι η πίστη αυτή, η εσωτερική μπορεί να κάνει τα πάντα δυνατά...

Έτσι, όταν βρεθεί καραβοτσακισμένος μέσα σε μια σωσίβια λέμβο στη μέση του Ειρηνικού έχοντας χάσει τα πάντα στο ναυάγιο και με μοναδικούς συν-επιζώντες κάποια από τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου, το μόνο που του απομένει είναι η πίστη. Και η φαντασία του.

*Extra: Όταν ο πολυσχιδής σκηνοθέτης Ang Lee καταπιάστηκε με το πολυβραβευμένο και πολυδιαβασμένο bestseller του Yann Martell, χρειάστηκε να επιστρατεύσει και τις δύο ιδιότητες του Pi: πίστη, απέναντι σ' αυτούς που αμφισβητούσαν ότι ένα τόσο πνευματικό βιβλίο θα μπορούσε να κινηματογραφηθεί, και φυσικά φαντασία, ούτως ώστε να πλάσει τις εικόνες όπως αυτές ξεπηδούσαν μέσα από τις -φαινομενικά αδύνατον να κινηματογραφηθούν- σελίδες του βιβλίου. Και τις αξιοποίησε και τις δύο στο έπακρο.

Πράγματι, καθώς παρακολουθούμε τις απερίγραπτα όμορφες εικόνες που έχει πλάσει ο Ang Lee με τα ψηφιακά εφέ να κάνουν θαύματα (και όμως, η τίγρης Richard Parker είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη σε υπολογιστή), δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ιστορία πιο κινηματογραφική από τη ζωή του Pi: ένας δυνατός πρωταγωνιστής, περιπέτεια, μάχες για επιβίωση, θεαματικά τοπία.

Οι θαυμαστές εικόνες του Ang Lee μεταμορφώνουν ιδανικά τα θαύματα της φαντασίας και εκεί ακριβώς κρύβεται η πνευματικότητα που πολλοί ανησυχούσαν ότι δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί από το βιβλίο στο πανί: η απίστευτη ιστορία του Pi, αποτυπωμένη σε εικόνες (και μάλιστα τέτοιας θεϊκής ομορφιάς) και ανεπτυγμένη σε όλη της την έκταση, κάνουν το μήνυμα του Martell για τη δύναμη της φαντασίας και για μια ζωή διαποτισμένη από πίστη, πιο δυνατό και ζωντανό από ποτέ.

Η αλληγορία, χωρίς περιττούς διδακτισμούς, βρίσκεται στην ίδια τη δύναμη του κινηματογράφου να μετατρέπει μια τέτοια αφήγηση σε μια τόσο αληθοφανή ιστορία. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη (και ίσως μόνη) αδυναμία της ταινίας είναι πως μοιάζει να φοβάται ότι αυτός ο εγγενής συμβολισμός δεν ήταν αρκετός κι έχει βαλθεί να μας τον υπενθυμίζει εμμέσως αλλά και ρητώς περισσότερες φορές από όσες χρειάζεται.

Όπως όμως μας διδάσκει και ο ίδιος ο Pi, η ιστορία που μένει είναι αυτή που επιλέγουμε οι ίδιοι να κρατήσουμε. Και αυτό τελικά που μένει από το «Life of Pi» και που θα κουβαλάμε ως θεατές για καιρό μετά είναι πολλή, πολλή κινηματογραφική ομορφιά.*Ειδος Ταινίας: Περιπέτεια | Δραματική
*Σκηνοθεσια: Ang Lee
*Σεναριο: David Magee, Yann Martel
*Ηθοποιοι: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 127 Λεπτά
*Μεγεθος: 1570 ΜΒ
*IMDb: 8,2

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/1dlinup2xg4
http://www.easybytez.com/k6y2m9wfx48
http://www.easybytez.com/jroj9x44ija
http://www.easybytez.com/tjicserte3j

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

The Dark Mirror (1946)

*Υπόθεση: Η Τέρι και η Ρούθ είναι δίδυμες αδελφές που πάνω στην προσπάθεια τους να βγάλουν τα προς το ζην, «δανείζονται» η μια την ταυτότητα της άλλης ξεγελώντας με αυτό τον τρόπο ολους γνωστούς και φίλους. Ένα ομως παιχνίδι φαινομενικά αθώο που ωστόσο αγριεύει όταν η μια θα θεωρηθεί ύποπτη για φόνο. Τωρα το ποια είναι αυτή που εκανε το φονο συνιστά ενα βασικο μυστήριο αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να μπορεί να ξεχωρίσει τις δίδυμες αδερφές και φυσικά να...

τις κατηγορήσει.

*Extra: Πανω σε μια υπόθεση γεμάτη μυστήριο και αρκετά περίπλοκη, βασίζεται αυτή την φορά ο Siodmak, για να μας δωσει αλλο ενα εκπληκτικό film noir. Ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, το υποσυνείδητο, την ανθρώπινη φύση εγείρονται διαρκώς τονιζόμενα από την επιβλητική χρήση καθρεφτών, φωτισμού και ενδυματολογικών επιλογών.

Σε αυτή την ταινία ο Siodmak διαχειρίζεται την χρήση της επιστήμης αντι του αστυνομικού δαιμόνιου. Οι δύο αδελφές υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία από ειδικό επιστήμονα (ψυχίατρο) με ειδικότητα στις περιπτώσεις πανομοιότυπων διδύμων, ενώ ο αστυνόμος που έχει αναλάβει την υπόθεση κάνει χρήση των τελευταίων ευρημάτων της εγκληματολογίας.

Η βαρύτητα που δίνεται στην χρήση της επιστήμης για την εξιχνίαση του εγκλήματος είναι εντυπωσιακή. Κλασσικό είναι και το αποτέλεσμα των ερευνών που ενοχοποιεί την μια εκ των δύο αδελφών.

Κάτι μεταξύ κλασικού film noir και γερμανικού εξπρεσιονισμού με μερικές νότες από Χίτσκοκ συνθέτει με τον «The Dark Mirror» ο Siodmak, διαχέοντας ένα αίσθημα αγωνίας και αμφιβολίας. Κάτι που άλλωστε ο Γερμανός σκηνοθέτης ξέρει να κάνει καλά.*Ειδος Ταινίας: Φίλμ Νουάρ | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Robert Siodmak
*Σεναριο: Nunnally Johnson, Vladimir Pozner
*Ηθοποιοι: Olivia de Havilland, Lew Ayres, Thomas Mitchel
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 85 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/7e5iy4r1471
http://www.easybytez.com/pdw2j0eapsw

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Lilja 4-Ever (2002)

*Υπόθεση: Η δεκαεξάχρονη Λίλια ζει σε μια επαρχιακή πόλη, κάπου στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Περιμένει τη μητέρα της που έχει φύγει με το φίλο της στις Ηνωμένες Πολιτείες να την καλέσει κι εκείνη για να μείνει μαζί τους. Όσο ο χρόνος περνά και δεν λαμβάνει νέα από την μητέρα της, συνειδητοποιεί ότι την έχουν εγκαταλείψει στην τύχη της. Χωρίς χρήματα και με αρκετά πληγωμένο εγωισμό μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα χωρίς ηλεκτρικό ρευμα και θέρμανση μαζί με το εντεκαχρονο...

Βολόντια. Οι δύο τους κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή. Η Λίλια θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Αντρέι ο οποίος της ζητά να φύγει μαζί του στη Σουηδία. Εκείνη θα πάρει την απόφαση χωρίς όμως να γνωρίζει τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

*Extra: Χαμενα ονειρα, παραπλανηση, εξαπατηση, ηθικη παρακμη, εκπόρνευση, κοινωνικος διαμελισμος, εξευτελιση του ατομου, εκμηδενισμος της αυτοεκτιμησης. Αυτες ειναι μερικες φρασεις που χαρακτηριζουν την ταινια του Lukas Moodysson.

Εμπνευσμένος απο αυτές τις λέξεις ο Moodysson πραγματεύεται το εμπόριο σαρκός χωρίς μελοδραματισμούς, ηθικολογίες, φανφάρες, στρογγυλέματα και εντυπωσιασμούς. Αποτυπώνει το μιζέρο σύμπαν που τροφοδοτεί τον πολιτισμό μας με σύχρονους σκλάβους του σεξ, την μεταφορά τους στην Δυτική μιζέρια και την τελική εξόντωση τους. Κάτι παραπάνω απο μια ταινία για την πορνεία και το τραφικινγκ.

Μιλά για τη λαχτάρα να θες να εξαφανιστείς, για την ευκολοπιστία του απελπισμένου, για την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, για ολοκληρωτική χρεωκοπία, για τον ατέλειωτο μεσαίωνα, για αυτούς που μπορουν να αγοράσουν τα πάντα και για αυτούς που αναγκάζονται να πουλήσουν τα πάντα.

Αμίλικτος ρεαλισμός, ειλικρίνεια, ευθύτητα, δύναμη, κάμερα στο χέρι, ντοκιμαντερίστικο ύφος, σοκ. Στο πρόσωπο της Λίλιαν η αλήθεια ωμή, γυμνή και ασφυκτική. Το μονταζ στις "σκηνές σεξ" τσακίζει κόκκαλα. Απίστευτη ερμηνεία απο την ρωσίδα πιτσιρίκα Oksana Akishina.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Lukas Moodysson
*Σεναριο: Lukas Moodysson
*Ηθοποιοι: Oksana Akinshina, Artyom Bogucarski, Pavel Ponomaryv
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 109 Λεπτά
*Μεγεθος: 1450 ΜΒ
*IMDb: 7,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/nfzivbf3nob
http://www.easybytez.com/zyj5rcw3jr3
http://www.easybytez.com/p2z82e8dfsv
http://www.easybytez.com/pl2fb40nayi

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Teddy Bear (2012)

*Υπόθεση: Ο Ντένις, ειναι ένας 38 χρονος bodybuilder που μένει με την μητέρα του σε κάποιο προάστιο της Κοπεγχάγης και δεν είχε ποτέ του σχέση με κορίτσι. Όταν ο θείος του παντρεύεται κάποια Ταϋλανδέζα, αποφασίζει να αναζητήσει την αγαπη ταξιδεύοντας στην Πατάγια, μιας που εκεί η αγάπη φαντάζει πιο ευκολότερη στην Ταϊλάνδη. Λέει ψέματα στη μητέρα του ότι θα πάει στην Γερμανία, όμως μην έχοντας ταξιδέψει ποτέ ξανά, παθαίνει πολιτισμικό σοκ φτάνοντας στον προορισμό...

του. Η αυθάδης και λάγνα συμπεριφορά των κοριτσιών στην Ταϋλάνδη θα καταφέρει καίρια πλήγματα στις πεποιθήσεις του για την αγάπη. Τη στιγμή που είναι έτοιμος να χάσει κάθε ελπίδα, συναντά απροσδόκητα την Τόι και τον ερωτα της ζωης του.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Ενα πραγματικό διαμάντι απο την Δανία. Ο Mads Matthiesen δημιουργεί ένα συγκινητικό φιλμ, που αφουγκράζεται τους πόνους μιας καθυστερημένης ενηλικίωσης, που δεν πρόκειται να αφησει κανενα ασυγκίνητο -Εκτός αν εισαι χοντρόπετσος ή εχεις μία σχέση με την μητέρα σου οπως και ο πρωταγωνιστής-.

Βαθιά στοργικό, ρεαλιστικό και συναισθηματικά διεγερτικό, το «Teddy Bear» αποτυπώνει την προσπάθεια ενός άνδρα να απαλλαγεί από τα καταπιεστικά δεσμά της μητρικής φιγούρας, ανακαλύπτοντας, έστω και ετεροχρονισμένα, την αγάπη μέσα από την ανθρώπινη ένωση αλλά και την απώλεια.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα στο αγόρι και την μάνα δεν κόβεται την ώρα του τοκετού, παρά την στιγμή που εκείνος, ενήλικος πια κλείνει οριστικά πίσω του την πόρτα του πατρικού του σπιτιού. Άλλες φορές αυτή η τομή πραγματοποιείται σε φυσιολογικά επίπεδα ηλικίας και αναίμακτα, άλλες φορές όμως το δέσιμο του παιδιού με την γυναίκα που το έφερε στον κόσμο είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα όρια των χρόνων να ξεπερνιόνται κατά πολύ και τα σημάδια που αφήνει το αντίο να μην επουλώνονται εύκολα.

Τρεις είναι οι κύριοι άξονες της ταινίας του Matthiesen. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη λεπτομερή σκιαγράφηση των χαρακτήρων του Dennis και της μητέρας του. Το δεύτερο αφορά στην αποτύπωση της δυναμικής της βαθιά εξαρτητικής και αρρωστημένης μεταξύ τους σχέσης, η οποία ευθύνεται για τον ευνουχισμένο ψυχισμό του ήρωα. Ο τρίτος άξονας πάλι, είναι εκείνος που πηγαίνει την ιστορία ένα βήμα παραπέρα.

Πρόκειται για την κοινωνική απομόνωση που οι μοναχικοί Δυτικοί πασχίζουν να "θεραπεύσουν" με σεξοτουρισμό σε "εξωτικούς" προορισμούς, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υπερκεράσουν το απροσπέλαστο τείχος της μοναξιάς τους. Σε αυτό το περιβάλλον, ο αγαθός γίγαντας του Matthiesen μοιάζει και πάλι πελαγωμένος, επιμένοντας να προτάσσει το φιμωμένο ρομαντισμό του απέναντι στις τυποποιημένες σαρκικές υπηρεσίες που ούτε ξέρει να διαχειριστεί, ούτε μπορούν να τον βγάλουν από το βρακί που τον έχει χώσει βαθιά η καλή του η μανούλα.

Το «Teddy Bear» είναι μία ταινία που θεματικά θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί μεσογειακή και γιατί όχι ελληνική. Υφολογικά, ωστόσο, υπηρετεί με ευλάβεια τη σκανδιναβική σχολή, από τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία μέχρι τις ερμηνείες που μοιάζει αδύνατο να προσπεράσεις. Εναποτίθεται ωστόσο στο θεατή κατά πόσο θα καταφέρει να απαγκιστρωθεί από το συχνά χειμαρρώδες συναίσθημα που του προκαλεί το «Teddy Bear», προκειμένου να επιχειρήσει μία πιο αποστασιοποιημένη, ενδελεχή ματιά στο σύμπαν του Matthiesen, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα για δεύτερες σκέψεις.

Η ταινία δημιούργησε αίσθηση στο περσινό φεστιβάλ του Sundance Film Festival, όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας, στην ενότητα «Παγκόσμιο Σινεμά» και θεωρώ όχι άδικα.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Mads Matthiesen
*Σεναριο: Mads Matthiesen, Martin Zandvliet
*Ηθοποιοι: Kim Kold, David Winters, Elsebeth Steentoft
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 92 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,0

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/ly1x9697pfy
http://www.easybytez.com/hiwknqc1jnm

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Hiroshima Mon Amour (1959)

*Υπόθεση: Μια Γαλλίδα ηθοποιός γνωρίζει ένα Ιάπωνα αρχιτέκτονα στη Χιροσίμα και ζει για 24 ώρες έναν τρελό έρωτα μαζί του. Για την ηρωίδα του Ρενέ, ο έρωτας είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Η νέα σχέση που ταράζει τη ζωή της ανακαλεί εικόνες από την ερωτική της ιστορία μ'ένα Γερμανό στρατιώτη στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στη πόλη Νεβέρ. Το παρελθόν της ηρωίδας μας συναντά το παρελθόν της Χιροσίμα: η πόλη βιώνει το τραύμα του πυρηνικού ολέθρου, η ηρωίδα...

κουβαλάει την τραυματική εμπειρία ενός έρωτα που διακόπηκε βίαια στο παρελθόν.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Η δεκαετία του 60 υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η δυναμική που κυριάρχησε την συγκεκριμένη περίοδο στους κύκλους των δημιουργών της έβδομης τέχνης, όχι μόνο αποτέλεσε την αναγκαία προϋπόθεση για την εμφάνιση και αναγνώριση κορυφαίων σκηνοθετών, αλλά επέτρεψε στο ίδιο το σινεμά να ειδωθεί μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό, ανανεωμένο πρίσμα, τόσο από τους δημιουργούς του, όσο και από τους τελικούς αποδέκτες, τους θεατές.

Η ταινία "Hiroshima, mon amour" αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του νέου αυτού ρεύματος και αναμφίβολα μία από τις καλύτερες δημιουργίες του σπουδαίου Alain Resnais. Γυρισμένη στα 1959, μας μεταφέρει στην ανασυγκροτημένη Χιροσίμα. Το παρελθόν και το παρόν, η μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, η προσωπική και η κοινή αγωνία, η Χιροσίμα και το Nevers υφαίνουν με αριστοτεχνικό τρόπο ένα πυκνό καμβά και παράγουν την ψευδαίσθηση μιάς αλλόκοτης απουσίας της έννοιας χρόνος.

Η ταινία διακρίνεται επίσης και για την εξαιρετική της φωτογραφία και τη μουσική επένδυση. Φιλμ ιδιαίτερα σημαντικό στην εξέλιξη του σύγχρονου κινηματογράφου, για το οποίο ο δάσκαλος Βασίλης Ραφαηλίδης είχε γράψει: «Ένα φιλμ που επέβαλε έναν καινούργιο αφηγηματικό τρόπο, καθαρά και απόλυτα κινηματογραφικό, που δεν είναι δανεισμένος από άλλες τέχνες»

Οι εικόνες της νυχτερινής Χιροσίμα, τα φρικιαστικά επίκαιρα με τα θύματα της βόμβας, οι πανέμορφες ερωτικές σκηνές, οι λογοτεχνικοί διάλογοι της Μαργκαρίτ Ντυράς, τα περάσματα του χρόνου από το παρόν στο παρελθόν με φλας - μπακ (τούτη η ιδιοφυής σύνδεση του ατομικού και συλλογικού δράματος), η ανεξαρτοποίηση της ηχητικής μπάντας από την εικόνα και τις καθαρά αφηγηματικές λειτουργίες, δημιουργούν μία οπτικοακουστική σύνθεση σε λυρισμό και δραματική δύναμη, που κάνουν την ταινία ένα καθαρό αριστούργημα, οι μορφικές καινοτομίες της οποίας κάλλιστα συγκρίνονται με αυτές του "Πολίτη Κέιν".*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Ρομαντική | Πολεμική
*Σκηνοθεσια: Alain Resnais
*Σεναριο: Μarguerite Duras
*Ηθοποιοι: Emmanuelle Riva, Eiji Okada and Stella Dassas
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 90 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,9

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/j7fwnlofe4r
http://www.easybytez.com/c0kr4j00uit

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Le Conseguenze Dell'amore (2004)

*Υπόθεση: Ο Titta Di Girolamo μένει σε ένα ξενοδοχείο στην Ελβετία εδώ και 8 χρόνια και όπως λέει και ο ίδιος η ζωή του είναι πολύ συνηθισμένη, εκτός από το όνομα του. Είναι αποκομμένος από τον αδερφό και τον πατέρα του αλλά και από τη γυναίκα του και τα 3 τους παιδιά που δεν του μιλούν. Αν και αγνοεί τους πάντες και τα πάντα επιδεικτικά, μια μέρα αποφασίζει να μιλήσει στη σερβιτόρα του μπαρ του ξενοδοχείου. Η ζωή του αρχίζει να έχει μια διαφορετική τροπή που μπορεί να του βγάλει...

μυστικά στην επιφάνεια που κανείς δε φαντάζεται...

*Extra: Διαβάζοντας την σύνοψη καταλαβαίνεις οτι πρόκειται για ενα μεν λιτό σεναριακά αλλά εκπληκτικά σκηνοθετικά δράμα του Paolo Sorrentino ο οποίος με την σκηνοθετική του βιρτουοζιτέ μοναδική ευρηματικότητα και ιδιοφυία μετατρέπει ένα φαινομενικά αδιάφορο, μονότονο δράμα κυρίως κλειστών χώρων, σε ένα άκρως εντυπωσιακό υπαρξιακό δράμα μεγατόνων, με ενα συγκλονιστικό φινάλε, σκηνοθετημένο με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους.

Δεν θα αναφερθώ παρά ελάχιστα στην υπόθεση γιατί πιστεύω ότι είναι από εκείνες τις ταινίες που όσο λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο.

Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη ταινία που απευθύνεται κυρίως σε απαιτητικούς θεατές και κυρίως στους λάτρεις ιδιαίτερων σκηνοθεσιών, που ασκεί στον θεατή μια ακαταμάχητη γοητεία. Το να παρακολουθείς λοιπόν ταινίες του Sorrentino είναι μια κινηματογραφική απόλαυση διότι με το ιδιαίτερο, προσωπικό του ύφος οξύνει ακόμη περισσότερο τις κινηματογραφικές σου αισθήσεις. Κι αυτό είναι κάτι που λίγοι σκηνοθέτες το καταφέρνουν.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική
*Σκηνοθεσια: Paolo Sorrentino
*Σεναριο: Paolo Sorrentino
*Ηθοποιοι: Toni Servillo, Olivia Magnani, Adriano Giannini
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 100 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,6

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/5ubkustvdwv
http://www.easybytez.com/jp1bege1b7r

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Amador (2010)

*Υπόθεση: Η Μαρθέλα ειναι μια κοπέλα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και βρίσκει μια δουλειά για το καλοκαίρι: αναλαμβάνει να φροντίσει τον Αμαδόρ, έναν κατάκοιτο άνδρα ηλικιωμένο του οποίου η οικογένεια του δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλάι του. Και ενώ η Μαρθέλα πιστεύει ότι τα προβλήματά της θα λυθούν με τον μισθό που παίρνει, ο Αμαδόρ πεθαίνει. Το θάνατό του δε θα πρέπει να τον μάθει κανείς μέχρι να καλύψει το ποσό που έχει ανάγκη. Ένα σατανικό σχέδιο γεννιέται…

*Extra: Η ταινία σπουδή του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, σου δείχνει με μακάβριο τρόπο μια Λατινοαμερικάνικη εκδοχή για την ζωή και τον θάνατο, μπολιασμένη με πυκνές και υπόγειες δόσεις μαύρου χιούμορ.

Τελικά και οι νεκροί... πληρώνουν τους ζωντανούς. Τα ωφέλη δεν τα είχαν μόνο οι πολιτικοί όταν οι "πεθαμένοι" στους εκλογικούς καταλόγους... ψήφιζαν, μα και οι απλοί άνθρωποι που ζουν (παρασιτικά) από τη σύνταξη των ηλικωμένων και τις βοηθητικές εργασίες που τους προσφέρουν. Και στην τελική ακόμα και νεκρός, μπορείς να αποφέρεις κέρδη.

Ο υλισμός, πολύ κυνικά απογειώνεται από την σφαίρα της ταξικής συνείδησης και προσγειώνεται στον Χριστιανισμό, σύμφωνα με τον Παράδεισο επί της γής.

Χαμηλών τόνων, ρεαλιστικό και λιτό αφηγηματικά με κυρίαρχα τα κοντινά γκρο πλαν που αποδίδουν τις μεταπτώσεις στην ψυχολογία της πρωταγωνίστριας και την αναγκαιότητα των πράξεών της με απρόβλεπτο και αγωνιώδη ρυθμό. Σκηνές ηρεμίας και ψυχικής έντασης που απεικονίζουν τον βασικό χαρακτήρα εναλάσσονται όπως σ' ένα μουσικό μοτίβο.

Στο ηθικό δίλημμα της επιβίωσης, η ταινία μέσω της κεντρικής ηρωιδας, απαντά με θάρρος και θράσος υπέρ των καθημερινών αναγκών. Η συνείδηση εξιλεώνεται με την επίσκεψη στο ναό και απενοχοποιείται. Το κομάτι παζλ που βλέπουμε να αλλάζει χέρια συμβολίζει την συλλογικότητα, η οποία καταρρέει καθημερινά.

Μια εξαιρετική ταινία με αναφορές στην αγάπη, τη ζωή και το θάνατο, με ένα κοινό σημείο: τα... λουλούδια.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Fernando León de Aranoa
*Σεναριο: Fernando León de Aranoa
*Ηθοποιοι: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 112 Λεπτά
*Μεγεθος: 1160 ΜΒ
*IMDb: 6,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/sknogzcninb
http://www.easybytez.com/64tyuc75uuc
http://www.easybytez.com/npycf0jad8p