Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Una Vita Tranquilla (2010)

*Υπόθεση: O Rosario, έχει μόλις περάσει τα 50 του χρόνια. Ειναι Ιταλός μετανάστης στη Γερμανία εδώ και 12 χρόνια μιλώντας τέλεια γερμανικά και πλέον ένας καταξιωμένος σεφ και συνιδιοκτήτης ενός αρκετά πετυχημένου εστιατορίου-ξενοδοχείου. Έχει παντρευτεί μία όμορφη Γερμανίδα, την Renate, ενω είναι και ο πατέρας του εννιάχρονου Mathias. Δίπλα του επίσης υπάρχει ο ιταλός μάγειρας, αλλά παράλληλα και φίλος του, ο Claudio. Η ήσυχη ζωή του στην εξοχική περιοχή που μένει του...

επιτρέπει να έχει πολλά σχέδια και για το μέλλον της επιχείρησής του. Όμως οι ανατροπές που η μοίρα τού επιφυλλάσει δεν αργούν να έρθουν στο προσκήνιο, με την άφιξη δυο νεαρών ιταλών ναπολιτάνων στο ξενοδοχείο του, του Diego και του Edoardo, αγνώστων κατά τα φαινόμενα, αλλά που εν τέλει φαίνεται πως γνωρίζουν το κάτι παραπάνω γύρω από την ζωή του Rosario. Ποιοί είναι και τι ζητούν από τον Ροζάριο; Και ποιό είναι αυτό το μεγάλο μυστικό που κρύβει όλα αυτά τα χρόνια από το παρελθόν του ο Ροζάριο; Η ήσυχη ζωή του Ροζάριο μόλις έχει αρχίσει να παίρνει μια αρνητική προοπτική.

*Extra: Η ιστορία είναι βασισμένη στο βραβευμένο με το βραβείο Solinas βιβλίο του Filippo Gravino “Il Nemico dell’Acqua”, ο οποίος γράφει και το σενάριο. Επίσης έχει επηρεαστεί από τα γεγονότα του Duisburg το 2007, όπου 6 Ιταλοί βρέθηκαν δολοφονημένοι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευρωπαϊκό ή ακόμα καλύτερα Neo-Noir, μιας και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του. Είναι ένα βραδυφλεγές δράμα αριστα σκηνοθετημένο, που δεν εξελίσσεται μέσα αλλά παράλληλα στην Ναπολιτάνικη Camorra.

Τα τελευταία χρόνια, νέοι Ιταλοί κινηματογραφιστές, κυρίως προερχόμενοι από την ευρύτερη περιοχή της Campania, επιδεικνύουν μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να αντιμετωπίζουν με ξεχωριστή κυνικότητα την Camorra αλλά και την Mafia. Αυτή τους η στάση δείχνει να συμβάλει στην απομυθοποίηση του θρύλου που υπήρχε και γιγαντώθηκε και κινηματογραφικά κυρίως στα 70s για το ρόλο και τις ικανότητες των μαφιόζων.

Το Una Vita Tranquilla ειναι ομολογουμένως μια βαριά ταινία, μια γκρίζα παρουσίαση της Camorra, μακριά από το θέαμα, μακριά από τον ψεύτικο ηρωισμό και εκλεπτυσμό των μαφιόζων, είναι ένα film-noir γυμνό από φτηνούς εντυπωσιασμούς και ίσως αυτό το δυσκολεύει να γίνει αρεστό στο πλατύ κοινό.

Το σενάριο είναι ένα συμπαγές μεθοδικά εκτελεσμένο πάζλ χωρίς κενά και τρύπες που θα αφήσουν περιθώρια να ξεφύγεις από την παγωμένη ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει. Η Camorra υπάρχει, την βλέπεις, σε αγγίζει, χωρίς όμως να θες ποτέ να την συναντήσεις...*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική
*Σκηνοθεσια: Claudio Cupellini
*Σεναριο: Filippo Gravino, Guido Iuculano
*Ηθοποιοι: Toni Servillo, Marco D'Amore, Francesco Di Leva
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 105 Λεπτά
*Μεγεθος: 1460 ΜΒ
*IMDb: 6,7

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/zjxl2br8ppkf
http://www.easybytez.com/hh61kvtxo7zh
http://www.easybytez.com/iahl90p323la
http://www.easybytez.com/7a59kw8kyil4

Δεν υπάρχουν σχόλια: