Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Dreileben: Etwas Besseres Als Den Tod (2011)

*Υπόθεση: Ο Johannes σπουδάζει ιατρική και εργάζεται ως νοσοκόμος συναντά τυχαία την Ana, μια φτωχή κοπέλα που εργάζεται ως καμαριέρα. Αν και αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα τους ενώνουν, η φλόγα του έρωτά τους δεν αργεί να ξεκινήσει. Παράλληλα ένας δολοφόνος δραπετεύει και οι Αρχές αδυνατούν να τον εντοπίσουν, παρά την τεράστια αστυνομική δύναμη που έχουν εξαπολύσει. Και εκεί που ολα φαίνεται να εχουν βρει το δρόμο τους, εμφανίζεται μια...

παλιά κοπελα του Johannes που δεν τον εχει ξεχασει ακομη και ειναι ετοιμη να τον διεκδικήσει...

*Extra: Πόσο βάσιμος ειναι ο ισχυρισμός οτι είναι καλύτερος ο θάνατος, απο μια ζωή χωρίς έρωτα; Αυτό πραγματεύεται η ταινία του μεγάλου Πέτζολντ.

Το φιλμ είναι μια σπουδή πάνω στον ψυχισμό, μια τομή στην ανθρώπινη επαφή. Μια ρεαλιστική προσέγγιση στον μικρόκοσμο μας χωρίς ωραιοποιήσεις, "αποδόμηση", "κατακερματισμό αφήγησης" ή "αποστασιοποίηση". Με όχημα τον δολοφόνο που δραπετεύει στήνει μια ιστορία και μας βάζει μια σειρά από ερωτήματα χωρίς να μας δινει τις απαντήσεις, οχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν θελει να χειραγωγήσει την βουληση μας.

Αγάπη, συμφέρον, κοινωνική καταξίωση, και προσωπική προβολή, είναι θέματα που μας αφορούν ολους μας, αλλά πια θεση καταλαμβάνουν στο σύστημα αξιων μας; Η υπέροχη φωτογραφία, η μουσική πότε επιβλητική και πότε υπνωτική και με αφήγηση στο γνώριμο υφος του Πέτζολντ μας δίνουν μια μαγική ταινία.

Συνοπτικά, το Dreileben είναι μία εξαιρετική ταινία, δείγμα του πόσο ανεξάντλητες ιδέες, πρωτότυπης σύλληψης μπορεί να αφηγηθεί ο κινηματογράφος, πρωτοπόρος τάσεων και ρευμάτων παγκοσμίως. Χωρίς εφέ, διδακτισμό και φλυαρία στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά και το μυαλό του θεατή.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Christian Petzold
*Σεναριο: Christian Petzold
*Ηθοποιοι: Jacob Matschenz, Luna Mijovic and Vijessna Ferkic
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 88 Λεπτά
*Μεγεθος: 1260 ΜΒ
*IMDb: 7,7

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/t9eseclkjxeb
http://www.easybytez.com/f9tyyusb4mef
http://www.easybytez.com/o3amngl1zbh2

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ωραία ταινία!!

Ανώνυμος είπε...

Η ταινια ειναι η 2η τηλεοπτικης τριλογιας...αν και οι υπολοιπες ειναι εξισου αξιολογες...τις περιμενουμε!!!! ΤΗΑΝΧ!!!!

C00LdUdE είπε...

Απ' ό,τι διάβασα αυτή του Πέτζολντ είναι η καλύτερη. Δυστυχώς δεν υπάρχουν υπότιτλοι για τις άλλες...