Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Le Passe (2013)

*Υπόθεση: Ο Ahmad επιστρέφει στη Γαλλία από το Ιράν προκειμένου να υπογράψει την αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει η γυναίκα του, Marie. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία τους συνάντηση οπου ο Ahmad σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με την νέα πραγματικότητα στη ζωή της συζύγου του. Εκείνη συζεί με το νέο της σύντροφο, τα δύο παιδιά του και τις δύο κόρες της από προηγούμενο γάμο. Η άφιξή του Ahmad θα πυροδοτήσει απρόσμενες αντιδράσεις και θα...

ξεσκεπάσει καλά κρυμμένα μυστικά.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Μετά τα αριστουργηματικά «Fireworks Wednesday» «About Elly» και Οσκαρικό «A Separation» o αγαπητός μου (μας) Ιρανός, Asghar Farhadi, παρουσιάζει ένα ακόμα πολύ δυνατό οικογενειακό δράμα. Γυρισμένο αυτή τη φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος, το «Le Passe» τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού και το βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο θεσμός της οικογένειας για τους περισσότερους είναι αρεστός, οικείος, που εμπεριέχει γαλήνη και σιγουριά. Για κάποιους άλλους η οικογένεια είναι ακριβώς όπως το κουτί της Πανδώρας, που αν ανοίξει, κανείς δεν γνωρίζει τι κλεινει στα εσωτερικά της. Προφανώς φαντάσματα του παρελθόντος και ανεπίλυτα ζητήματα να κραυγάζουν για λίγη σιγή.

Φαίνεται πως η δυσλειτουργία και οι εκκρεμότητες στη ζωή απαιτούν υψηλούς μανιερισμούς (τεχνοτροπία) για να προβληθούν ρεαλιστικά. Χρειάζεται ένας ικανός σκηνοθέτης σαν τον Asghar Farhadi, που όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος άλλωστε, τον ενδιαφέρει να προβάλει και να μιλά για τα περίπλοκα ζητήματα που μας επηρεάζουν στη ζωή μας και στο είναι μας.

Με το μοναδικό χαρακτηριστικό του ύφος, αναλύει την οικογενειακή δυσλειτουργία, την αμφιβολία και την ενοχή. Η κατάθλιψη, ο χωρισμός, η επαφή, οι αποστάσεις, η εμπιστοσύνη, τα ψέματα, η προδοσία, οι δεσμοί, οι αποχαιρετισμοί, η αγάπη, ο έρωτας, ειναι αυτά δομούν την παρούσα ταινία του Farhadi.

Είναι λοιπόν μια πολυεπίπεδη ταινία που βασίζεται σε συμβολισμούς. Στην ουσία ο σκηνοθέτης είναι σαν να έχει αφήσει πίσω την απλότητά του στην κινηματογράφησή του και την έχει εξελίξει σε ποιο σύνθετη. Οι ήχοι, η μουσική, δεν παύουν να παίζουν τον συμβολικό τους ρόλο καθότι η δεξιοτεχνία της έντασης και της σίγασης στο χώρο και στο χρόνο, είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένη και κομβική, μιας και προσθέτει μια δυναμική στην κάθε εικόνα πολύ στοχευμένα, ώστε να μην φαντάζουν μονότονα ορισμένα πλάνα. Απολαύστε τη...*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Μυστήριου
*Σκηνοθεσια: Asghar Farhadi
*Σεναριο: Asghar Farhadi, Massoumeh Lahidji
*Ηθοποιοι: Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 130 Λεπτά
*Μεγεθος: 2000 ΜΒ
*IMDb: 8,0

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/2vkw8xrcczi
http://www.easybytez.com/6atpnjbv50v
http://www.easybytez.com/i2gwmtwqcdn
http://www.easybytez.com/7g162eenhz8
http://www.easybytez.com/trc05nr615v

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίες ταινίες όλες τους!! ευχαριστώ πολύ!!!

kapelakis είπε...

Να 'σαι καλά!

Ανδρέας είπε...

Πολύ καλή ταινία. Ο σκηνοθέτης το έχει αποδείξει ότι κάνει καλά πράγματα. Σ' ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια.