Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Gattaca (1997)

*Υπόθεση: Στο μέλλον ο απόλυτος έλεγχος του DNA και η παρέμβαση στη τέλεια γενετική διαδικασία, θα χαρίσει στις επόμενες γενιές το προνόμιο, ώστε τα παιδιά τους να γεννιούνται με πολύ υψηλές σωματικές και πνευματικές ικανότητες. Όσοι γεννιούνται με φυσιολογικά χαρακτηρίζονται ως περιθωριακοί και θα είναι κοινωνικά απόβλητοι. Ένας από αυτούς είναι και ο Βίνσεντ, ο οποίος έχει σαν όνειρο να παει στο διάστημα. Για να πραγματοποιηθεί όμως, αυτό θα πρέπει να γίνει ενα μέλος της...

εταιρίας Gattaca, ενός οργανισμού που απαρτίζεται από τους “ξεχωριστούς” και “τέλειους” ανθρώπους και οργανώνει διαστημικές αποστολές. Ο Βίνσεντ, όμως, λόγω της μεγάλης του μυωπίας και ενός σοβαρού προβλήματος στη καρδιά του είναι αδύνατο να εισχωρήσει σε αυτόν τον οργανισμό. Τη λύση τότε προσφέρει ο Τζερόμ, ένα πρώην μέλος της “ανώτερης” τάξης ανθρώπων που είναι πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο οποίος δέχεται να αλλάξει ταυτότητα με τον Βίνσεντ προκειμένου να τον βοηθήσει. Έτσι με η βοήθεια του ο Βίνσεντ εισχωρεί στην εταιρία κερδίζοντας συνεχώς έδαφος, έως ότου ένας φόνος απειλεί να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

*Extra: Εξαιρετική ταινία το Gattaca μας καθηλώνει από τη πρώτη στιγμή, περιγράφοντας ένα μέλλον το όποιο βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μας. Ένα μέλλον το οποίο έχει γίνει πραγματικότητα ως ένα βαθμό, ευρισκόμενο ταυτόχρονα σε παράλληλη πορεία με το πνεύμα και της ανησυχίες του παρόντος. Οι τρομερές συνέπειες της ασυλλόγιστης παρέμβασης στη φύση, ο ρατσισμός όχι πια του χρώματος αλλά των γονίδιων, η μελλοντική ελίτ των ανθρώπων κατά παραγγελία, όλα αυτά είναι σε πρώτο πλάνο στη ταινία.

Εντυπωσιακά εικονολάτρης ο Andrew Niccol σκηνοθετεί τη ταινία του με έναν φετιχισμό οπτικής απόλαυση, χωρίς να υποκύπτει στα εφέ που έχουν αυτού του είδους οι ταινίες. Ο φιλμικος του κόσμος είναι παγερά ισορροπημένος, ένα οργουελικο τοπίο όπου δεν υπάρχει διέξοδος διαφυγής. Όλοι οι ηθοποιοί του είναι πολύ καλοί, αλλά δεν μπορούμε να μην υποκλιθούμε στην εξωγήινη θεότητα που ακούει στο όνομα Uma Thurman, σε έναν από τους καλυτέρους της ρόλους.

Το Gattaca ενώ είναι μια ταινία φυγής, περιέργως είναι και μια ταινία επιστροφής. Επιστροφής στα όνειρα, στην αγάπη, στην ελπίδα, στα πράγματα που μας κάνουν να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο.*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Ρομαντική | Sci-Fi
*Σκηνοθεσια: Andrew Niccol
*Σεναριο: Andrew Niccol
*Ηθοποιοι: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 106 Λεπτά
*Μεγεθος: 1450 ΜΒ
*IMDb: 7,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/btsc19pqgysg
http://www.easybytez.com/9hlfjjcxysyp
http://www.easybytez.com/ojy1jli4joki
http://www.easybytez.com/4wjv8e6fxmzb

Δεν υπάρχουν σχόλια: