Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Despues De Lucia (2012)

*Υπόθεση: Έξι μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο, ο Roberto και η κόρη του Alejandra κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα μετακομίζοντας στην πόλη του Μεξικού. Κόρη και πατέρας προσπαθούν να ξεπεράσουν το πένθος τους με τον δικό τους τρόπο. Όσο ο πατέρας παραμένει απρόσιτος, η κόρη αρχίζει να συναναστρέφεται με μια μάλλον επικίνδυνη παρέα στο καινούριο της σχολείο. Η Alejandra θα γίνει σταδιακά το θύμα μιας ολοένα και πιο απάνθρωπης συμπεριφοράς απο την πλευρά...

των συμμαθητών της, χωρίς να τολμάει να αντιδράσει ή να μοιραστεί κάτι από την προσωπική της κόλαση με τον πατέρα της.

*Extra: Η ταινία του Μεξικανού κινηματογραφιστή Michel Franco είναι μια θηλιά στο λαιμό που σφίγγει συνεχώς και δεν σε αφηνει παρα μονο όταν πέσουν οι τίτλοι τελους, ενώ ταυτόχρονα παραδίνει μαθήματα πραγματικού σινεμά.

Σε μια ταινία η οποία πραγματεύεται την βία ως συστατικό στοιχείο της οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, ο σκηνοθέτης μελετά με πολύ κοφτερή ματιά την βία απέναντι και μέσα στην νεολαία. Το σενάριο με πολύ συγκροτημένο τρόπο κατορθώνει να τοποθετήσει ένα πραγματικά ακανθώδες ζήτημα μέσα σε πολύ ξεκάθαρο κοινωνικό οικονομικό πλαίσιο. Παρουσιάζει πολύ εμφαντικά την ταξική διάρθρωση του δράματος της ακραίας ενδοσχολικής, νεανικής βίας.

Καταδεικνύει με έναν πολύ ενδιαφέροντα υπαινικτικό λόγο την επίδραση των οικονομικών δυνατοτήτων των μαθητών στις βίαιες συμπεριφορές που αναπτύσσονται, οπως και τις σχέσεις θύτη θύματος και της ψυχολογίας του ανώνυμου όχλου που διαποτίζει την νεανική κοινότητα, μετατρέποντας νέους ανθρώπους χωρίς κοινωνικές αναφορές σε σαδιστικά υποκείμενα απέναντι σε όσους βιώνουν συνθήκες περιθωριοποίησης.

Πάνω σ' ένα θέμα όπως αυτό της νεανικής βίας στο οποίο πολλές σύγχρονες κινηματογραφικές παραγωγές τοποθετούνται με περισυλλογή, η ταινία μιλά με έναν ακατέργαστο τρόπο που κατακτά τον θεατή. Και αποδεικνύει ότι ο ανεξάρτητος κινηματογράφος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει σημαντικές παράγωγες που θέτουν αυτά τα φλέγοντα θέματα με πολύ ουσιαστικό τρόπο.

Η ταινία είναι μεστή και η προσέγγιση της θεματικής που αντιμετωπίζει εξαιρετική, κάνοντας ενα κινηματογραφικό δημιούργημα με καθηλωτικό φινάλε που αξίζει την προσοχή των υποψιασμένων και απαιτητικών κινηματογραφόφιλων.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Michel Franco
*Σεναριο: Michel Franco
*Ηθοποιοι: Tessa Ia, Gonzalo Vega Jr., Tamara Yazbek
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 103 Λεπτά
*Μεγεθος: 1450 ΜΒ
*IMDb: 7,0

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/denkjqhoefk
http://www.easybytez.com/eejxgb1jrgs
http://www.easybytez.com/hkuayj8he43
http://www.easybytez.com/gsqpnwu0sop

Δεν υπάρχουν σχόλια: