Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ajami (2009)

*Υπόθεση: Γειτονιά Ajami, ενας πολύπαθος τόπος σύγκρουσης στην πόλη της Jaffa. Μαζί ζούν εβραίοι και Άραβες. Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί. Τα ιμάτια του αίματος. Ο 13χρονος Nasri και ο μεγαλύτερος αδερφός του Omar ζουν μέσα στο φόβο, καθώς όλη η οικογένειά τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν ο θείος τους τραυμάτισε ενα πολύ σημαντικό πρόσωπο απο μια συμμορία βεδουίνων. Την ίδια στιγμή ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας, δουλεύει παράνομα στο Ισραήλ για να βοηθήσει την μητέρα του...

να κάνει μια εγχείρηση που θα της σώσει τη ζωή. Ένας άλλος Παλαιστίνιος ονειρεύεται το λαμπρό μέλλον με την κοπέλα του που είναι Εβραία, ενώ ένας εβραίος αστυνομικός, ζητά εκδίκηση όταν ο αδερφός του σκοτώνεται.

*Extra: Εκπληκτική σπονδυλωτή ταινία που «μυρίζει» μπαρούτι σε ολη την διαρκεια της. Ειναι χωρισμένη σε κεφάλαια και διασταυρώνει μέσα σε αυτά, τις καθημερινές ιστορίες αράβων και εβραίων. Παρουσιάζει συνεχή ροή και εναλλαγή γεγονότων και καταφέρνει να διατηρήσει την επαφή με το κάθε ένα ξεχωριστά, ακόμα και αν έχουν ήδη μπει στην αφήγηση ολοι οι χαρακτήρες.

Το φιλμ ειναι ισορροπημένο και εχει μια πρωτοποριακή αφηγηματική δομή των κεφαλαίων με την επιλογή μη γραμμικής αφήγησης. Αυτό κάνει την ταινία να εχει μια ατομική ταυτότητα, γιατί χειρίζεται το σπονδυλωτό σινεμά με ένα ξεχωριστό τρόπο, πηγαίνοντας το και λίγο παραπέρα. Απομακρύνεται από το κλασικό δραματουργικό μότο, δίνοντας χαρακτηριστικά εγκληματικών προδιαγραφών στο σύνολο. Δεν αναλώνεται σε πολιτικές διακηρύξεις ή θρησκευτικές συγκρούσεις και οικοδομείται σε προσωπικές ιστορίες, με δομικά υλικά το κοινωνικό κράμα, τις πολιτισμικές διαφορές και τη διαφθορά μέσα στις Αραβικές γειτονιές.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί ειναι ερασιτέχνες, ρεαλιστικοί ήρωες, που η βία και η διαμάχη συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινότητά τους και μέσω αυτής την εισπράττει ο θεατής. Αυτο δινει μια δυναμική στο Ajami και αποδεικνύει οτι η ζωή και ο θάνατος είναι φτηνοί μέσα στη Jaffa και σε κάθε Jaffa ένυλης πολυπολιτισμικής συνύπαρξης. Αίμα, το μόνο εμπράγματο τεκμήριο, αναγραφόμενο στην ταυτότητά μας, για την αποδοχή του διαφορετικού και τις δηλωμένες δημοκρατικές αρετές μας.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική
*Σκηνοθεσια: Scandar Copti, Yaron Shani
*Σεναριο: Scandar Copti, Yaron Shani
*Ηθοποιοι: Fouad Habash, Nisrine Rihan, Elias Saba
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 124 Λεπτά
*Μεγεθος: 2010 ΜΒ
*IMDb: 7,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/hiw9f41kp9c
http://www.easybytez.com/2p1bh9sfp69
http://www.easybytez.com/usd14cy271p
http://www.easybytez.com/0fmzom48ww3
http://www.easybytez.com/gy0o2x8q102

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ πολύ , ωραία ταινία ! καλό σαββατοκύριακο!!