Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Trance (2013)

*Υπόθεση: Ο Σάιμον, ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών, συνεργάζεται με μια συμμορία του υποκόσμου με σκοπό την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα. Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Σάιμον ανακαλύπτει ότι έχει πάθει αμνησία και δεν θυμάται που έχει κρύψει το ανεκτίμητο έργο. Όταν οι απειλές και τα βασανιστήρια αδυνατούν να φέρουν απαντήσεις ο αρχηγός της συμμορίας θα πάρει μια υπνοθεραπεύτρια για να φτάσει στις πιο σκοτεινές πτυχές της...

ψυχής του Σάιμον. Όσο, όμως πιο βαθιά προχωράει στο υποσυνείδητο του, τόσο περισσότερες ανατροπές θα υπάρξουν και τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας, της επιθυμίας και των παραισθήσεων θα μπλεχτούν επικίνδυνα.

*Extra: Αφήνοντας στην άκρη τους οσκαρικούς προσανατολισμούς, ο Danny Boyle καταπιάνεται με ένα περιπετειώδες θρίλερ και μοιάζει να βρίσκεται σε ξέφρενα σκηνοθετικά κέφια.

Πάντα στο στυλιζαρισμένο ύφος που μας έχει συνηθίσει, προσηλώνει με αξιοπρόσεκτη άνεση το θεατή, επιστρατεύοντας περίτεχνα πλάνα, εκπληκτικά ταιριαστή ηλεκτρονική μουσική επένδυση, ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό τρίο και σφιχτοδεμένο σκηνοθετικό ρυθμό. Παράλληλα, μέσα στην κεφάτα φρενήρη σκηνοθεσία του, το φιλμ χτίζει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου, η οποία, παρόλο που ενίοτε αποδεικνύεται κάπως προβλέψιμη, ως επί το πλείστον είναι αρκούντως αγωνιώδης και απολαυστική.

Το Trance τα έχει όλα: Μια αριστοτεχνική ληστεία, μια μοιραία γυναίκα, έναν επιβλητικό κακό και έναν ευαίσθητο και ασταθή άνδρα πρωταγωνιστή. Όλοι και όλα μπλέκουν μεταξύ τους σε έναν λαβύρινθο που σε κάθε στροφή οδηγεί σε νέο αδιέξοδο ή ανοίγει νέα κρυφά μονοπάτια.

Εκεί που ξεχωρίζει ειναι στην αριστουργηματική φωτογραφία της. Ο Anthony Dod Mantle, δημιουργεί εικόνες μοναδικής ομορφιάς και στυλ, που μαγεύουν με τα χρώματα, τις γωνίες λήψης και τη σύνθεσή τους. Κομψό και ραφιναρισμένο σε ένα αφαιρετικό, μοντέρνο περιβάλλον το Trance συνοδεύεται και από ένα δυνατό soundtrack που δεν αφήνει δευτερόλεπτο τον θεατή να πάρει ανάσα, πυροβολώντας τον εξ επαφής σε όλη τη διάρκεια.

Από πλευράς ερμηνειών ο Cassel είναι όπως πάντα εξαιρετικός και ο McAvoy είναι πολύ καλός αν και δεν δένει με την Dawson, η οποία είναι η καλύτερη από τους τρεις, καθηλωτική και υποβλητική. Το Trance είναι ενα απολαυστικό ταξίδι στις αισθήσεις που κρατάει σε ολη την διάρκεια της διαδρομής...*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική | Μυστήριου
*Σκηνοθεσια: Danny Boyle
*Σεναριο: Joe Ahearne, John Hodge
*Ηθοποιοι: James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 101 Λεπτά
*Μεγεθος: 1450 ΜΒ
*IMDb: 7,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/csb89jic735
http://www.easybytez.com/4ll71zuamt3
http://www.easybytez.com/0zk140zb5ru
http://www.easybytez.com/8f7ncbkwnng

Δεν υπάρχουν σχόλια: