Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Stoker (2013)

*Υπόθεση: Όταν η Ίντια χάσει τον πατέρα της σε ενα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο θείος Τσάρλι, του οποίου αγνοούσε την ύπαρξη, θα έρθει να μείνει μαζί με την Ίντια και την λίγο ασταθή συναισθηματικά μητέρα της. Αμέσως λίγο μετά την άφιξή του η Ίντια θα αρχίσει να υποψιάζεται ότι ο γοητευτικός και παράλληλα μυστηριώδης άντρας, έχει διαφορετικά κίνητρα που αντί να αισθανθεί οργισμένη ή φοβισμένη το μοναχικό κορίτσι αρχίζει να τον ερωτεύεται τρελά με φυσικά απρόβλεπτα...

αποτελέσματα.

*Extra: Ο πραγματικά ταλαντούχος νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης προσφέρει μια πραγματικά εμβληματική στο είδος της κινηματογραφική δημιουργία. Κατά την πρώτη του απόπειρα να κάνει αγγλόφωνη ταινία και να συνεργαστεί με το Hollywood, καθηλώνει το κοινό του και όχι μόνο!

Δημιουργεί ένα στιλιστικό, ψυχρό κομψοτέχνημα, όπου ο φακός ξεκινά από το φινάλε και μέσα από το ξεδίπλωμα της ιστορία της οικογενείας Stoker μας επιστρέφει στο ίδιο σημείο μέσα από μια ολοκληρωτικά διαφορετική οπτική.

Έχοντας ξεπεράσει τις εμμονές του στην επίδειξη σκηνών υπερβολικής βίας, οι οποίες κυριαρχούσαν σε προηγούμενες αμιγώς κορεατικής νοοτροπίας ταινίες του, όπως στο Oldboy, εδώ αναδεικνύει όλες τις πτυχές ενός ψυχολογικού θρίλερ.

Εκμεταλεύεται αριστοτεχνικά τις δυνατότητες του φακού, το αμερικανικό studio της παραγωγής και τον μεγάλο προϋπολογισμό, παραδίδει στον θεατή μια άψογη ταινία. Μια ταινία όπου ο Chan-wook Park, χρησιμοποιεί με αξιοθαύμαστο τρόπο τα σκηνικά, τα κοστούμια, τους φωτισμούς και μια απολύτως επιτυχημένη ηχητική επένδυση κάνοντας πραγματικά επίδειξη σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ. Δίνει ένα αισθητικό αποτέλεσμα όπου παρά την ένταση του περιεχομένου και την βιαιότητα της εξέλιξης, κυριαρχεί ο έντονος λυρισμός της εικόνας και η ψευδαίσθηση σε όλα τα επίπεδα!

Όλα τα παραπάνω επιτεύγματα του Chan-wook Park υλοποιούνται μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών: της καταπληκτικής Mia Wasikowska και του Matthew Goode σε έναν πολύ απαιτητικό ρόλο, αλλά ακόμη και της Nicole Kidman η όποια επιτέλους βρίσκει έναν ρόλο στον οποίο κατορθώνει μετά από καιρό να ανταποκριθεί με πολύ ικανοποιητικό τρόπο.

Όπως και να προσεγγίσει κάνεις την συγκεκριμένη ταινία, αποτελεί μια πρόκληση για τους λάτρεις ενός ευρέως κινηματογραφικού φάσματος από το ψυχολογικό θρίλερ μέχρι την επίδειξη δεξιοτεχνίας από τον δημιουργό, παρόλο που την ιστορία, προσωπικά την βρήκα «αδύναμη»...*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Μυστήριου | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Chan-wook Park
*Σεναριο: Wentworth Miller, Erin Cressida Wilson
*Ηθοποιοι: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 99 Λεπτά
*Μεγεθος: 1400 ΜΒ
*IMDb: 7,3

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείo.

http://www.easybytez.com/9kw1dhuugxp8
http://www.easybytez.com/oygzkbmmod3s
http://www.easybytez.com/iu5xntrk52w3
http://www.easybytez.com/ut43bv9ooi6i

Δεν υπάρχουν σχόλια: