Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

My Life Without Me (2003)

*Υπόθεση: Η Ann είναι είκοσι τριών ετών, έχει δύο μικρές κόρες, έναν σύζυγο που παραμένει τον περισσότερο χρόνο άνεργος, μια μητέρα που μισεί τους πάντες και έναν πατέρα που έχει περάσει τα δέκα τελευταία χρόνια σε μια φυλακή. Δουλεύει ως νυχτερινή επιστάτρια σε ένα πανεπιστήμιο, στο οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή για να φοιτήσει. Όλη αυτή η ομάδα ανθρώπων ζει σε ένα τροχόσπιτο, στην αυλή της μητέρας της Ann. Αυτή η μίζερη και καταθλιπτική πραγματικότητα, θα ανατραπεί...

ριζικά μετά από μια γενική ιατρική εξέταση. Η Ann θα μάθεί ότι της απομένει λίγος χρόνος ζωής, αποφασίζει όμως να κρατήσει μυστική αυτή την εξέλιξη από τους γύρω της. Από αυτή τη μέρα η Ann θα ανακαλύψει την αγάπη της για τη ζωή, ζώντας με πάθος τις τελευταίες της ημέρες.

*Extra: Πόσες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου μπορούν να αντέξουν μια πραγματική αλλαγή; Πότε ο χρόνος, του οποίου την ροή έχουμε συνηθίσει, σπάει τόσο δυνατά που μας κάνει να ξυπνήσουμε από το λήθαργό μας; Την απάντηση δεν την γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι το ερώτημα έχει λόγο ύπαρξης, κι αυτό διότι η Isabel Coixet προσπάθησε να βάλει το δικό της λιθαράκι στην απάντησή του.

Η Coixet (παρότι δημιούργησε μια σπάνια ηρωίδα) έφτιαξε ένα μελόδραμα που καταφέρνει να ισορροπεί στα όρια της “παγίδας των άκρων”. Δεν γίνεται ούτε μελό, αλλά ούτε και αναξιοπρεπώς αισιόδοξο. Στο φιλμ της Coixet, η πορεία προς το θάνατο δεν είναι η βαθυστόχαστη ιδέα που κρύβεται πίσω από ένα σονέτο του John Donne, αλλά το μόνο αναπότρεπτο γεγονός, του οποίου την απολυτότητα καμία από τις εκφάνσεις της ζωής δεν μπορεί να αναιρέσει.

Μέσα στο λειτουργικότατο μελαγχολικό φόντο που δημιουργούν τα κρύα και βροχερά περίχωρα του Vancouver, η Coixet σκηνοθετεί τελικά ένα φιλμ που με αφορμή το θάνατο μιλά για την ανεκτίμητη αξία της ζωής και το κυριότερο, σέβεται το συναίσθημα του θεατή της. Μόλις αντιληφθεί ότι το σφιχτό πλάνο πάνω σε ένα δακρυσμένο πρόσωπο τείνει να το εκβιάσει, αμέσως δίνει το «χώρο» για μια ανάσα, χωρίς όμως ν’ αφήνει το δάκρυ να κυλήσει εκτός κάδρου. Έτσι η πορεία προς το τέλος που από την αρχή γνωρίζουμε, δεν χάνει τη λογική της, αλλά ούτε και το συγκινησιακό της βάθος.

Καταλυτική σ’ αυτό το σημείο η ερμηνευτική απόδοση της Sarah Polley, η οποία όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις πολλαπλές απαιτήσεις ενός μεστού ρόλου, αλλά μου προξένησε συγχρόνως την εξής αίσθηση του μοιραίου: μοιάζει εδώ, στην «Ζωή χωρίς εμένα», να συμβαδίζει πλέον ώριμη, με τον Αυλητή, τον οποίο δεν μπόρεσε στο “Γλυκό Πεπρωμένο” να ακολουθήσει.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Isabel Coixet
*Σεναριο: Isabel Coixet, Nanci Kincaid
*Ηθοποιοι: Sarah Polley, Scott Speedman, Leonor Watling
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 106 Λεπτά
*Μεγεθος: 1360 ΜΒ
*IMDb: 7,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/3qwiqfb3ps3
http://www.easybytez.com/d8ne8soyrr0
http://www.easybytez.com/0niizs5cy0z
http://www.easybytez.com/2zse4fcyf1w

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

thank you!!!