Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Io Sono L'Amore (2009)

*Υπόθεση: Οι Recchi είναι μία αρκετά ισχυρή μεγαλοαστική οικογένεια στο Μιλάνο. Τη μέρα των γενεθλίων του, ο Edoardo ο πρεσβύτερος παραδίδει με κάθε επισημότητα τον έλεχο της οικογενειακής επιχείρησης στον γιο του, τον Tancredi. Στο ίδιο τραπέζι είναι και ο εγγονός του, Edoardo Jr, που συστήνει την μέλλουσα γυναίκα του. Ένα άλλο όμως πρόσωπο, καλός φίλος του εγγονού και σεφ στο επάγγελμα ο Antonio θα παρεισφρήσει διαβρωτικά στο ολο οικογενειακό σύμπαν, κλέβοντας την καρδιά...

της μητέρας του φίλου του, Emma.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! To «Io Sono L'Amore» είναι ένα ερωτικό-οικογενειακό δράμα από αυτά που συναντάμε πλέον όλο και πιο σπάνια στις σκοτεινές αίθουσες. Το διακρίνει σε πρώτο επίπεδο ο ποιητικός ρεαλισμός που εκπορεύεται από την υψηλής αισθητικής κινηματογράφηση του Guadagnino και την ονειρική, διεισδυτική φωτογραφία του Yorick Le Saux.

Πέρα όμως από το καθαρά οπτικό κομμάτι που ασκεί πρωτόγνωρη μαγνητική επιρροή στο θεατή, το «Io Sono L'Amore» χρωστά πολλά στους ηθοποιούς του, προεξαρχούσης της - το εκπληκτική είναι λίγο - Tilda Swinton, στο ρόλο της μεσήλικης Ρωσίδας που ασφυκτιώντας μέσα σ' ένα νεκρό συναισθηματικά γάμο, αφήνεται στο πάθος που γεννά ο κολλητός φίλος του γιού της. Ακούγεται τετριμμένο; Κάθε άλλο.

Στο σύμπαν του 'Είμαι Ο Έρωτας' οι ήρωες αποκαλύπτουν σταδιακά τον δικό τους λεπτοδουλεμένο χαοτικό κόσμο. Καθεμιά υπο-ιστορία προσδίδει και κάτι μοναδικό στο οικογενειακό ψηφιδωτό που από μακριά φαντάζει λειτουργικό, καθώς εστιάζεις όμως αποκαλύπτεται η υποκρισία, τα μυστικά και την ασύνδετη φύση των χαρακτήρων.

Το πικρό σχόλιο για τη μεγαλοαστική μιλανέζικη κοινωνία όμως δεν αποτελεί απλώς ένα διδακτικό τερτίπι. Η ηθικολογία μένει έξω από το σενάριο και οι πράξεις δε χρωματίζονται από το αρχετυπικό γνωστικό σχήμα καλού-κακού, ακόμα και τη στιγμή που η κορύφωση του δράματος φτάνει σε όρια τέτοια όπου η συνήθης λύτρωση θα απαιτούσε την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος.

Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την ιδιοφυή σύλληψη που χαρακτηρίζει το - από κάθε άποψη grand - φινάλε. Μέσα σ' ένα κλίμα που φορτίζεται σταθερά, από τα πρώτα κιόλας πλάνα της ταινίας, φτάνει επιτέλους η ώρα της τελικής λύτρωσης, της λεγόμενης ευτυχούς κατάληξης. Το οποίο προκύπτει να είναι το πιο απροσδόκητα σκληρό happy-end που μπορώ να ανακαλέσω.

Πραγματική γροθιά στο στομάχι, στο οποίο φωλιάζει ταυτόχρονα κι ένα φτερούγισμα ανακούφισης. Ένα οπτικοακουστικό κρεσέντο όπου η ματιά του Guadagnino, η ερμηνεία της Swinton και η μουσική του John Adams βρίσκουν τον ιδανικό επίλογο.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Luca Guadagnino
*Σεναριο: Barbara Alberti, Ivan Cotroneo
*Ηθοποιοι: Tilda Swinton, Flavio Parenti and Edoardo Gabbriellini
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 120 Λεπτά
*Μεγεθος: 2190 ΜΒ
*IMDb: 6,9

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/jj9354tk6my
http://www.easybytez.com/49r5ahsiizj
http://www.easybytez.com/lvuhwb129oa
http://www.easybytez.com/cq2x3uihf8l
http://www.easybytez.com/cod3d8fih4c

Δεν υπάρχουν σχόλια: