Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Dead Man Down (2013)

*Υπόθεση: Ο Victor είναι το δεξί χέρι ενός άρχοντα του υπόκοσμου του Alfons, ο οποίος παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχόμενα απειλητικά μηνύματα. Εν μέσω αυτών των γεγονότων, ο Victor γνωρίζει τη Beatrice, μια μυστηριώδη Γαλλίδα, που ζει με τη μητέρα της σε ένα διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του. Η έλξη του προς εκείνη θα αρχίσει να μεγαλώνει, όταν θα ανακαλύψει ότι δεν είναι...

αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα που αναζητά εκδίκηση και χρειάζεται απλά τη βοήθεια του. Σύντομα όμως ανακαλύπτει κι εκείνη ότι ούτε ο Victor είναι ο άντρας που νόμιζε, αλλά ένας άντρας που αναζητά εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Μαζί θα αναζητήσουν τη λύτρωση.

*Extra: Ο Δανός σκηνοθέτης Niels Arden Oplev κάνει ένα δυνατό comeback, τέσσερα χρόνια μετά το original «The Girl With The Dragon Tattoo», με ένα δυνατό θρίλερ εκδίκησης.

Πρόκειται για μια νέο-νουάρ ταινία με μπόλικη δράση, εξαιρετικό σενάριο με αρκετές ανατροπές, σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία, σωστές ερμηνείες στους δεύτερους ρόλους, σωστή φωτογραφία, υπέροχη μουσική υπόκρουση και μια ερμηνεία έκπληξη του πρωταγωνιστή Colin Farrell, ο οποίος αποδεικνύεται και πάλι καταλληλότατος για έναν ρόλο δράσης που συνδυάζει και σημαντικές υποκριτικές απαιτήσεις. Επισης εξαιρετική η συμπρωταγωνίστρια Noomi Rapace, η οποία χάρις σε ένα εξαιρετικά πειστικό μακιγιάζ ερμηνεύει μια νεαρή γυναίκα με παραμορφωμένο πρόσωπο, όπου η δυσμορφία έχει επηρεάσει καθοριστικά την ψυχοσύνθεσή της.

Το σενάριο αυτού του σκοτεινού θρίλερ, δανείζεται στοιχεία από τις ταινίες δράσης της δεκαετίας του 1970 με καταδιώξεις με αυτοκίνητα, μελοδραματικά στοιχεία από τις αμερικανικές παραγωγές στούντιο της εποχής 1940 και 1950, ενώ διαθέτει αρκετά στοιχεία Χιτσκοκικής σεναριογραφίας.

Το αποτέλεσμα είναι μια καλοδουλεμένη ταινία με κέντρο πολλαπλές ιστορίες εκδίκησης, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα σε ένα συνεκτικό δραματικό περιτύλιγμα. Σε κάθε περίπτωση η ταινία είναι ένα προσεγμένο θρίλερ, το οποίο θα αποζημιώσει πλουσιοπάροχα τους θεατές που τους αρεσει η δράση, προσφέροντας 118 λεπτά παρακολούθησης. Δυστυχώς ομως ειναι στο πυρηνα της, η ταινία, αλλη μια «Αμερικανιά», κάτι που την εμποδίζει να «απογειωθεί»...*Ειδος Ταινίας: Δράσης | Εγκλήματος |Δραματική
*Σκηνοθεσια: Niels Arden Oplev
*Σεναριο: J.H. Wyman
*Ηθοποιοι: Colin Farrell, Noomi Rapace, Terrence Howard
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 118 Λεπτά
*Μεγεθος: 1730 ΜΒ
*IMDb: 6,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/g0hu8zungqo
http://www.easybytez.com/5alfux0dajo
http://www.easybytez.com/oc1mthl9y5d
http://www.easybytez.com/53y4u34zs04

Δεν υπάρχουν σχόλια: