Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Takva (2006)

*Υπόθεση: Ο Μουχαρέμ είναι ένας μεσήλικας Τούρκος, ζει σε μια φτωχογειτονιά της Πόλης στο σπίτι των γονιών του, που φωτογραφίες τους τον εποπτεύουν, στην σιωπηλή μοναξιά του. Τίμιος και ευσυνείδητος, εργάζεται όλη μέρα σε έναν έμπορο που πουλάει σακιά και συμμετέχει στις τελετουργικές προσευχές της τοπικής Σουφικής κοινότητας, όπου όλοι τον εκτιμούν για την ευσέβεια του. Ο Άρχοντας και ηγούμενος, ο πνευματικός της Μονής των Σούφι όμως, αποφασίζει να του αναθέσει την...

είσπραξη των ενοικίων από τα ακίνητα που διαθέτει η Μονή και χρηματοδοτούν τις σχολές της. Η ζωή του Μουχαρέμ σύντομα αλλάζει. Ο νέος τρόπος ζωής του ωστόσο, με την άσκηση εξουσίας που του παρέχει και με τη διεύρυνση του κοσμικού του ορίζοντα, τον τροφοδοτεί με καταιγισμό ερεθισμάτων. Ποτίζει σιγά-σιγά την ταπεινή του καρδιά και την αλλοιώνει, εισχωρεί στην ψυχή του και κλονίζει τις αδύναμες αντιστάσεις του.

*Extra: Ο ισλαμικός όρος Takva ή Taqwa, προέρχεται από το εβραϊκό Tikvah που σημαίνει ελπίδα και αναφέρεται στο φόβο του Θεού, τη σταθερή πίστη και την τήρηση των εντολών του Αλλάχ (Θεού).

Η υπέροχη και σημαντική αυτή ταινία απο την Τουρκία (2006), σκηνοθετημένη από τον Ozer Kiziltan και πρωταγωνιστή τον Erkan Can, τιμήθηκε με διεθνείς διακρίσεις στο Τορόντο, στο Σεράγιεβο, στη Νυρεμβέργη και στη Γενεύη καθώς και με το βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2007.

Μέσα στη μικρή αυτή ιστορία του Μουχαρέμ, ο Κιζιλτάν μας παρουσιάζει τον διαρκή εσωτερικό πόλεμο μεταξύ καλου και κακου και τις συνέπειες οσων συμμετάσχουν στην «περιπέτεια» της ζωής με τους όρους του Θεού, χωρίς να έχουν συνείδηση των αδυναμιών τους.

Μια ζωή που μας κανει να νιώθουμε συνεχώς ανικανοποίητοι, δυσθυμικοί, στερημένοι, ανασφαλείς, αδικημένοι και προσβεβλημένοι. Μας εξωθεί στα άκρα χάρη στο χλιαρό συναίσθημα και στην αυτάρεσκη λογική μας, τόσο ωστε να μεταλλάσσει την προσωπικότητα μας.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Özer Kiziltan
*Σεναριο: Onder Cakar
*Ηθοποιοι: Erkan Can, Meray Ülgen, Güven Kiraç
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 96 Λεπτά
*Μεγεθος: 1450 ΜΒ
*IMDb: 7,3

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/sp61byovdvj
http://www.easybytez.com/vptqltdg8vo
http://www.easybytez.com/p60rgjxh37w
http://www.easybytez.com/hi2oo5u1bho

Δεν υπάρχουν σχόλια: