Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Sur Mes Levres (2001)

*Υπόθεση: Η Carla δουλεύει σε μια εταιρεία οικονομικών επενδύσεων. Ομως ενα πρόβλημα ακοής που την ταλαιπωρεί φέρνει μια μειωτική αντιμετώπιση απο το εργασιακό περιβάλλον με τελευταίο χτύπημα την εισήγηση μιας ομάδας των ανωτέρων της να προσλάβει βοηθό. Στη ζωή της θα εμφανιστεί ο Paul ένας γοητευτικός μικροαπατεώνας. Η γνωριμία τους θα γίνει η αφορμή και θα προκαλέσει αλλαγές στις ζωές τους δίνοντας το απαραίτητο ενδιαφέρον στην καθημερινότητά τους. Εκείνη θα του διδάξει...

τους καλούς τρόπους, και εκείνος της διδάξει τους κακούς. Εκείνη θα αποκρύψει από τους υπόλοιπους το σκοτεινό παρελθόν και τα λάθη του. Εκείνος θα τη βοηθήσει να αντισταθεί και να αντιμετωπίσει την ταπεινωτική συμπεριφορά των συναδέλφων της. Η σχέση τους που κινείται μεταξύ κατανόησης, εκμετάλλευσης και συναλλαγής θα αρχίσει να φορτίζεται αποκτώντας αβέβαιη έκβαση.

*Extra: "Μια ερωτική ιστορία στην οποία οι χαρακτήρες δεν κάνουν έρωτα". Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την ταινία του ο Γάλλος σκηνοθέτης Jacques Audiard, δίνοντας έτσι το στίγμα ενός "κοινωνικού θρίλερ", με ήρωες άτομα που αφενός περνούν απαρατήρητα και αφετέρου κανείς δεν θα ήθελε στην παρέα του.

Οι θαυμάσιες ερμηνείες (βραβείο Σεζάρ για την Ντεβός), το λειτουργικό σενάριο (βραβείο Σεζάρ) και οι καίριοι δεύτεροι ρόλοι συμβάλλουν σε ένα φιλμ που συνδυάζει τέλεια την ποιότητα με το κινηματογραφικό παραμύθι. Μια διαφορετική ερωτική ιστορία, μια ταινία βουτηγμένη στη σκοτεινή ατμόσφαιρα ενός φιλμ νουάρ, το Sur Mes Levres ειναι μια κινηματογραφική όαση δια χειρός Jacques Audiard.

Ομορφη ιστορία, σωστά δομημένους χαρακτήρες, αλλωστε ειναι ενα απο τα προτερήματα του Audiard και μελετημένο σασπένς ειναι το σύμπαν της ταινίας, που προσωπικά χαίρομαι ιδιαίτερα οταν παρακολουθώ ταινία του Γάλλου κινηματογραφιστή.

Ο σκηνοθέτης Jacques Audiard, θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου γαλλικού σινεμά: το ύφος του και η θεματική των ταινιών του είναι πολύ μακριά από το κυρίως ρεύμα του γαλλικού σινεμά (ταινίες με διάλογους επικεντρωμένες στις σχέσεις των προσώπων), καθώς επιλέγει διφορούμενα και ηθικά αμφιλεγόμενα πρόσωπα που ζουν έντονα δραματικές καταστάσεις.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Jacques Audiard
*Σεναριο: Jacques Audiard
*Ηθοποιοι: Vincent Cassel, Emmanuelle Devos and Olivier Gourmet
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 115 Λεπτά
*Μεγεθος: 1170 ΜΒ
*IMDb: 7,3

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/xt23dij0gwp
http://www.easybytez.com/dhgauatkxel
http://www.easybytez.com/binsazduel1

Δεν υπάρχουν σχόλια: