Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Oslo 31 August (2011)

*Υπόθεση: Ο 34χρονος Anders βγαίνει από το κέντρο αποτοξίνωσης για 24 ώρες. Σκοπός της άδειάς του είναι για να περάσει από μια συνέντευξη για μια δουλειά. Ο Anders είναι έξυπνος, όμορφος και από καλή οικογένεια όμως μέσα του βαθιά είναι δυστυχισμένος από τις τόσες ευκαιρίες που είχε και πέταξε. Αν και επιστρέφοντας καθαρός, για μία ημέρα στην παλιά του ζωή και τους δικούς του ανθρώπους θα διαπιστώσει το πόσο πολύ χαοτικές είναι οι διαστάσεις του βήματος επιστροφής προς την..

καθημερινότητα.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Το Oslo 31 August είναι μία σπαρακτική σπουδή στην μοναξιά και την μελαγχολία του σύγχρονου ανθρώπου, ένας καθρέφτης απέναντι στα αδιέξοδα της νεολαίας του 21ου αιώνα. Ο Γιοακίμ Τρίερ, διασκευάζει το cult μυθιστόρημα του Pierre Drieu La Rochelle, "Le Feu Follet", το οποίο είχε μεταφερθεί παλαιότερα στο σινεμά και από τον Louis Malle.

Σε ένα ολόφωτο, καλοκαιρινό Όσλο, ο ήρωας περιπλανιέται αναζητώντας επίμονα μία υγιή σταθερά από την παλιά του ζωή. Αναζητά τον κολλητό του που πια είναι οικογενειάρχης, την πρώην του που πλέον ζει στη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκει το πατρικό του ακατοίκητο, παραδομένο στα φαντάσματα του παρελθόντος. Ανεξάρτητα από τη φυσική τους παρουσία κανείς δεν είναι πραγματικά εκεί καθώς όλοι τους ανήκουν σε έναν κόσμο σκιών, μοιάζοντας καταδικασμένοι να ζήσουν με τη απόγνωση που επιφυλάσσει η αναμονή του τέλους, αντί για την πίστη σε μία νέα αρχή.

Με αυτά τα δεδομένα, ο επίλογος του «Oslo, 31. August» δείχνει κι από τον τίτλο ακόμα προδιαγεγραμμένος, φωτογραφίζοντας το οριακό χωροχρονικό σημείο προς το οποίο κινείται ο ήρωας. Μέσα όμως από τη μοναχική πορεία του Anders, ο Trier διατυπώνει με διαύγεια ένα ιδιαιτέρως καυστικό σχόλιο πάνω στα γνώριμα αδιέξοδα της νέας γενιάς αλλά και της αστικής κοινωνίας γενικότερα, η οποία έχει επιλέξει να πορεύεται κουβαλώντας το κρίμα και τις συνέπειες του κοινωνικού αποκλεισμού που εδράζεται στο DNA της.

Ρεαλιστικό, δραματουργικά γυμνό και σκηνοθετικά λιτό το ψυχολογικό πορτρέτο ενός ανθρώπου και παράλληλα ακτινογραφία μιας πόλης και μιας ολόκληρης εποχής που θα σε ανταμείψει αν αποφασίσεις να την δεις.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Joachim Trier
*Σεναριο: Pierre Drieu La Rochelle, Joachim Trier
*Ηθοποιοι: Anders Danielsen, Hans Brenner and Ingrid Olava
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 95 Λεπτά
*Μεγεθος: 1460 ΜΒ
*IMDb: 7,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/bvh1cseyyk9
http://www.easybytez.com/oihl65m5djz
http://www.easybytez.com/fo0qtdwx3ng
http://www.easybytez.com/8cxzta7lx1x

1 σχόλιο:

kapelakis είπε...

Ευχαριστώ πολύ