Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Narc (2002)

*Υπόθεση: Ο Nick Tellis είναι αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών του Ντητρόιτ αλλά και ναρκομανής, που τελικά αποτοξινώνεται. Πόσο δυνατόν όμως είναι να μείνεις καθαρός, σε μια τέτοια υπηρεσία; Έτσι πολύ σύντομα, θα τον ξαναβάλουν παρά τη θέλησή του και πάλι στα ναρκωτικά, όταν του αναθέτουν μια υπόθεση δολοφονίας μέσω πληρωμένου εκτελεστή μετά τον βίαιο θάνατο ενός αστυνομικού στην ώρα του καθήκοντος. Το τμήμα ορίζει τον Tellis ως αντικαταστάτη του...

θύματος και συνεργάτη του διαβόητου Henry Oak. Σύντομα οι δυο τους αρχίζουν να κυκλοφορούν στους φονικούς δρόμους της πόλης, σε βρωμερά καταγώγια, στέκια διακίνησης του «κρακ» και ύποπτα, σκοτεινά δρομάκια. Μέρη τόσο οικεία έως πρόσφατα, στον Tellis… Όσο εμπλέκονται βαθύτερα στην υπόθεση, αποδεικνύεται ότι ο Oak γνωρίζει υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες για τις συνθήκες του φόνου, τις οποίες όμως, δεν μοιράζεται με τον συνεργάτη του.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Μια σκληρή αστυνομική περιπέτεια που αποτελεί ένα κλασικό διαμάντι του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Ο νεαρός σκηνοθέτης Joe Carnahan κλέβει την παράσταση με το Narc, ένα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ πιστό στην παράδοση των κλασσικών ταινιών του είδους, όπως το The French Connection ή το Serpico. Μάλιστα ο σκηνοθέτης του πρώτου, William Friedkin, χαρακτήρισε το Narc ως, το καλύτερο αστυνομικό θρίλερ που έγινε ποτέ, ενώ ο Tom Cruise μόλις είδε την ταινία στο φεστιβάλ του Sundance ενθουσιάστηκε και συνέβαλε στην προώθηση της ως παραγωγός.

Από το έντονο ξεκίνημα της ταινίας με μια φρενήρη καταδίωξη ο σκηνοθέτης κρατάει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που θυμίζει αρκετά το Se7en, σκοτεινή και με έντονα μπλε χρώματα. Ο Carnahan εμβαθύνει πολύ στους χαρακτήρες των ηρώων, κρατώντας αργούς ρυθμούς με σποραδικές εκρήξεις δράσης, πολύ καλά γυρισμένες ώστε ο θεατής να νομίζει ότι συμμετέχει στη εξέλιξη της ιστορίας.

Οι κανόνες των ταινιών του είδους ακολουθούνται πιστά μέχρι την κορύφωση του φινάλε και την σκοτεινή κατάληξη της ιστορίας. Οι δύο εξαιρετικές ερμηνείες των Jason Patric και Ray Liotta είναι άλλος ένας λόγος που το Narc είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αξίζει οπωσδήποτε της προσοχής σας.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Joe Carnahan
*Σεναριο: Joe Carnahan
*Ηθοποιοι: Dan Leis, Jason Patric, Chi McBride
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 105 Λεπτά
*Μεγεθος: 2050 ΜΒ
*IMDb: 7,2

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/onc4on592zl
http://www.easybytez.com/7k8pc8zh82b
http://www.easybytez.com/fjbrsa6xvrk
http://www.easybytez.com/fng7277sf7h
http://www.easybytez.com/m3bg2g23x9u

Δεν υπάρχουν σχόλια: