Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Taste Of Cherry (1997)

*Υπόθεση: Ενας μεσήλικας, ο Badii, που για άγνωστους λόγους θέλει να αυτοκτονήσει θα διασχίσει ολη την Τεχεράνη αναζητώντας να βρει κάποιον για να τον θάψει πολύ διακριτικά έναντι μεγάλης αμοιβής. Ο Badii στο ταξίδι της αναζήτησής του, θα γνωρίσει τρία άτομα, ένα Κουρδο στρατιώτη, έναν Αφγανό κληρικό και έναν Τούρκο ταριχευτή. Αν και οι δυο πρώτοι θα αρνηθούν, για τους δικούς τους λόγους ο καθε ένας, ο Τούρκος θα δεχθεί να βοηθήσει προκειμένου να λάβει τα χρήματα, τα οποία...

χρειάζεται, για τον άρρωστο γιο του. Ο ταριχευτής όμως έχει περισσότερα κοινά με τον Badii, από οτι θα μπορούσε ο πρωταγωνιστής μας να σκεφτεί. Mε έναν εκπληκτικό μονόλογο, ο ταριχευτής που έχει δεχτεί να τον βοηθήσει καθώς πιστεύει στην ελευθερία, προσπαθεί να τον μεταπείσει να αναθεωρήσει...

*Extra: Μια έκπληξη που έρχετε από το Ιράν, είναι η ταινία του Kiarostami: "Taste of Cherry". Δεν είναι ο Χρυσός Φοίνικας ουτε το 10/10 σε πολλές κριτικες που παρασύρει. Πρόκειται όντως για σπουδαίο έργο, με γενικότερο καλλιτεχνικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον, ασκητικό έργο, τόσο στη σύλληψη, όσο και στην εκτέλεσή του.

Ο Abbas Kiarostami αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του σύγχρονου κινηματογράφου. Και δε το λέμε μόνο εμείς. Από τον Scorsese μέχρι και τον Godard, ο Kiarostami θεωρείται μέγας μάστορας του κινηματογράφου και ένας από τους σκηνοθέτες που έχει κάθε φορά κάτι να πει με τις ταινίες του.

Ο Kiarostami παρουσιάζει τη ζωή με την πλούσια πολυπλοκότητά της, διευκρινίζοντας τί είναι πραγματικό και τί παρασκευάζεται. Κλείνωντας την ταινία μας θυμίζει ότι ο θάνατος μας περιμένει στη γωνία.

Μινιμαλιστικά και με μακρινά πλάνα, χαλαρό ρυθμό και μεγάλες περιόδους σιωπής τονίζεται ο βαθύς υπαρξιακός προβληματισμός της ταινίας και γίνεται ένας ύμνος στη ζωή και στην ομορφιά που κρύβεται στις πιο απλές εκφάνσεις της. Το "Taste of Cherry" είναι μια ταινία που απευθύνεται αυστηρά σε σινεφιλ κοινό, καθώς οι υπόλοιποι αναπόφευκτα θα βαρεθούν.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Abbas Kiarostami
*Σεναριο: Abbas Kiarostami
*Ηθοποιοι: Homayoun Ershadi, Abdolrahman Bagheri, Afshin Bakhtiari
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 95 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/67017as6292a
http://www.easybytez.com/v5g2pc448el

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το ειδα στον Γαλαξία στη Θεσσαλονίκη, ήταν το τελευταίο έργο που προέβαλε... μετά φυσικά και μέχρι σήμερα στον χώρο κατοικοεδρεύει ο Μασούτης!!

kapelakis είπε...

Άλλο ένα αριστούργημα! Χίλια μπράβο!!