Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Mr73 (2008)

*Υπόθεση: Ο αστυνόμος Schneider ειναι ενας μεθυσος. Χτυπημένος από την μοίρα, γεμάτος πόνο και μίσος για την ζωή και τον Θεό και μαύρο πρόβατο για το Σώμα, προστάτης και προστατευόμενος αναζήτα την λύτρωση. Για τον λογο αυτο αποδέχεται την ευκαιρία που του δίνεται για εξιλέωση, προστατεύοντας μία γυναίκα από τον άνδρα που σκότωσε τους γονείς της, όταν ο τελευταίος βγαίνει από την φυλακή. Και οι δαίμονες του παρελθόντος θα συναντήσουν τους δαίμονες του παρόντος...

με ολέθρια αποτελέσματα...

*Extra: Το MR 73 είναι ενα φοβερό σκοτεινο αστυνομικο θρίλερ που σκηνοθετεί ο Olivier Marchal και αποτελεί το αρτιοτερο πόνημα του. Πρώην αστυνομικός και ο ιδιος, από τους τίτλους αρχής μας ειδοποιεί ότι η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Είναι ένας τρόπος να μας παρουσιάσει έμμεσά τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση πριν από 15 χρόνια.

Στα τεχνικά στοιχεία της υπόθεσης, είναι πραγματικά αριστουργηματικός ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται το λιμάνι της Μαρσαλλίας, ο τόπος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία μας. Ερημικό και σκοτεινό με τον ήλιο να εμφανίζεται κομψά στην άκρη του κάδρου, συνοδεύεται από μία εξαιρετική φωτογραφία (με αποκορύφωμα την σκηνή της "ηλιόλουστης βροχής").

Όμορφες και ομαλές εναλλαγές σκηνών με έμφαση στους πρωταγωνιστές οι οποίοι παραμένουν, συνήθως, στην μέση του κάδρου - χωρίς όμως να λείψουν κάποιες πανοραμικές λήψεις οι οποίες θα θυμίσουν πινάκα ζωγραφικής. Η έξοχή της Γαλλίας δεν έχει απεικονιστεί πότε στο παρελθόν τόσο καλλιτεχνικά, τόσο σκοτεινά.

Οι διάλογοι είναι λιτοί και προσεγμένοι και οι ατάκες ειναι με βαθύ φιλοσοφικό προσανατολισμό. Η ηχοληψία είναι αλάνθαστη και ρεαλιστικότατη καθώς θα σας κάνει να «ακούσετε» τις μεγάλες κενές αίθουσες της σκηνογραφίας ενώ η μουσική συνοδεία των Bruno Coulais & Eric DeMarsan «ντύνει» σύγχρονα το σύνολο της ταινίας.

Ο Daniel Auteuil πρωταγωνιστεί ως αστυνόμος Schneider. Ένας πραγματικά καλογραμμένος ρόλος με τον οποίο ο Auteuil όχι μόνο θα ταυτιστεί αλλά ίσως, σε κάποιες στιγμές, θα ξεπεράσει κιόλας. Σχεδόν οσκαρικός θα μας χαρίσει εκπληκτικές σκηνές και θα συγκινήσει με την ερμηνεία του. Η Olivia Bonamy είναι δυναμική και εκφραστική στον ρόλο της Justine. Το ξανθό πεταχτό μαλλί είναι εκφραστικό ενός ατίθασου χαρακτήρα και συνάμα φοβισμένου. Την εκδίκηση θα πνίξει ο φόβος όμως ο χαρακτήρας της θα φέρει στην ζωή, κυριολεκτικά, την λύτρωση του πρωταγωνιστή.

Ενα άκρως ρεαλιστικό και σκοτεινό αστυνομικό δράμα με κάποια στοιχεία περιπέτειας που θα συγκινήσει τους μεγαλύτερους και πιο ώριμους αλλά θα κουράσει τους νεαρούς φίλους καθώς η επιλογή του σκηνοθέτη είναι να δώσει αρκετή έμφαση στο δράμα του ηρώα χρησιμοποιώντας αρκετά αλληγορικά στοιχειά (με πιο δυνατό, το όπλο MR 73 που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η οδός όπου πάνω της βάδισε ο πρωταγωνιστής προς την λύτρωση) - χτίζοντας παράλληλα και γύρω από τον πρωταγωνιστή, αληθινούς χαρακτήρες σε μία αρκετά δυνατή πλοκή που απόκτα ακόμα μεγαλύτερο βάρος καθώς βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες. Μία ταινία - φόρος τιμής στα έμμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα που θα κουρδίσει το μυαλό σας και θα συγκινήσει με τον ρεαλισμό της.

Προτείνεται για ενήλικους που θα προτιμήσουν ένα δύσκολο έργο για την βραδιά τους, με κριτήρια σεβασμού και ρεαλισμού, τίποτα λιγότερο από 8/10 για την πιο αληθινή αστυνομική ταινία σε αντίθεση με το 6,7/10 του IMDb.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Olivier Marchal
*Σεναριο: Olivier Marchal
*Ηθοποιοι: Daniel Auteuil, Olivia Bonamy and Catherine Marchal
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 125 Λεπτά
*Μεγεθος: 1360 ΜΒ
*IMDb: 6,7

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/69kaccl2knj
http://www.easybytez.com/cje52ab4jdl
http://www.easybytez.com/i3oiggjuzxi
http://www.easybytez.com/yc10kjjz0su

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την προσφορά σου και τον κόπο σου