Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Blancanieves (2012)

*Υπόθεση: Ισπανία 1920. Η Κάρμενσίτα είναι η κόρη ενός διάσημου ταυρομάχου, ο οποίος τραυματίζεται στην αρένα και χάνει τη γυναίκα του στη γέννα. Η Καρμενσίτα μεγαλώνει με τη γιαγιά της, αλλά μετά το θάνατό της πάει στο σπίτι του πατέρα όπου η πολύ κακιά μητριά κακομεταχειρίζεται και εκείνη και τον ανάπηρο πατέρα της. Στα κρυφά πάει και βλέπει τον πατέρα της, οπου την διδάσκει την τέχνη της ταυρομαχίας. Μετά τον θάνατό του, γλυτώνει από τη μητριά της και το σκάει όπου βρίσκει...

τους νάνους ταυρομάχους και γίνεται διάσημη...

*Extra: Μια ταινία ποίημα! Η υπόθεση του έργου στηρίζεται στο γνωστό παραμύθι της Χιονάτης. Εδώ όμως –μια και το έργο είναι Ισπανικό- ο μπαμπάς της Χιονάτης και οι επτά νάνοι είναι ταυρομάχοι.

Αν και ο μύθος είναι αρκετά κοντά στο γνωστό σε όλους παραμύθι υπάρχουν αρκετές ανατροπές και αλλαγές ώστε να εκπλήσσει τον θεατή και να διατηρεί το ενδιαφέρον του. Αν κάποιος περιμένει το πριγκιπόπουλο και το αίσιο τέλος θα απογοητευτεί οικτρά. Εδώ, ο μύθος της χιονάτης μετατρέπεται σε ένα γλυκόπικρο, σχεδόν σκληρό αλλά συνάμα και ρομαντικό, παραμύθι. Το κακό μπορεί να τιμωρείται, το καλό, όμως, δεν κατορθώνει να θριαμβεύσει και οι ήρωες παραμένουν τραυματισμένοι και δυστυχισμένοι.

Ο Pablo Berger μπορεί να είναι ένας σχετικά άπειρος και άγνωστος σκηνοθέτης, αλλά εδώ κάνει τη σοφή επιλογή να συνδυάσει τη νοσταλγική αισθητική με την παλιά φόρμα. Το έργο είναι γυρισμένο σε κάμερα με παραδοσιακό φιλμ απορρίπτοντας σχεδόν όλες τις μοντέρνες τεχνολογίες καθώς είναι ασπρόμαυρο και βουβό. Με τον τρόπο αυτό επιστρέφει σε ένα κινηματογράφο στη βασική μορφή του, αρχετυπικό.

Η Χιονάτη κατορθώνει να υπενθυμίσει ότι ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που κυρίως στηρίζεται στην εικόνα. Διαθέτει εικόνες με υπέροχα κάδρα, στρατηγικά τοποθετημένες σκιές και απίστευτο φως. Είναι τόσο όμορφη να τη βλέπει κανείς που παρασύρεται και ξεχνάει ότι παρακολουθεί ένα έργο σιωπηλό και μια ιστορία απλοϊκή.

Ο Pablo Berger, λοιπόν, (όπως και ο Michel Hazanavicius στο The Artist) αποδεικνύει ότι ένα έργο μπορεί να είναι σαγηνευτικό ακόμα και χωρίς έξτρα στολίδια και επιδεικνύει μια μαεστρία που είναι σεβαστή από ολους...*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Φαντασίας
*Σκηνοθεσια: Pablo Berger
*Σεναριο: Pablo Berger
*Ηθοποιοι: Maribel Verdú, Emilio Gavira, Daniel Giménez Cacho
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 104 Λεπτά
*Μεγεθος: 1640 ΜΒ
*IMDb: 7,2

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/rr6s6ibrhqm
http://www.easybytez.com/yjfjd9a0y1f
http://www.easybytez.com/zx7pamtisyl
http://www.easybytez.com/i04xz91tcfh

Δεν υπάρχουν σχόλια: