Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Zero Dark Thirty (2012)

*Υπόθεση: Μετά τις επιθέσεις της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου, ένα κυνηγητό, που κράτησε μια δεκαετία, ξεκίνησε για να βρεθεί ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μία μικρή ελίτ ομάδα μυστικών και στρατιωτικών χειριστών, που εργάζονται μυστικά σε όλη την υφήλιο, αφοσιώνονται σε ένα και μοναδικό στόχο: να εντοπίσει και να εξαλείψει τον Μπιν Λάντεν. Τελικά τον βρίσκουν και με μια ειδική επιχείρηση επίθεσης σε ένα σπίτι σε προάστιο του Πακιστάν, με συντονισμένη προσπάθεια...

τον σκοτώνουν.

*Extra: Όπως πάντα η Κάθριν Μπίγκελοου πιάνει τον "ταύρο από τα κέρατα"... και με μια λεπτομερής αφήγηση που κόβει την ανάσα, μας χαριζει αλλη μια μεγάλη ταινία.

Εδώ, ακολουθεί το χρονικό καταδίωξης και εξόντωσης του Νο.1 καταζητούμενου παγκοσμίως τρομοκράτη: του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Πίσω από την τελική επιτυχή έκβαση αυτού του δεκαετούς ανθρωποκυνηγητού που άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα για να εξελιχθεί σε αιτία πολέμων και πολιτικής εκμετάλευσης, βρίσκεται μια γυναίκα, η Μάγια, που την υποδύεται μοναδικά η Τζέσικα Τσαστέιν.

Η ταινία, παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, διαθέτει σενάριο με αγωνία, σφιχτή σκηνοθεσία, ρεαλισμό σε όλα τα επίπεδα (τεχνικό, ντεκόρ, ερμηνείες) και μια έξοχη Τζέσικα Τσαστέιν στον πρώτο ρόλο. Ψυχρή, υπολογιστική, κυνική όταν χρειάζεται και με υποψία ανθρωπισμού στην αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων.

Πείθει, προκαλεί, τρομάζει και συγκινεί και το πετυχαίνει με τη συνταγή που προανέφερα: σωστό σενάριο, κοφτό μοντάζ, πειστικές ερμηνείες, δράση στο δεύτερο μέρος, επική μουσική που αγγίζει τα συναισθήματα και ρεαλιστική φωτογραφία.

Μια εξαιρετική για το είδος της ταινία, που και αν ακομα εχει την προπαγάνδα στην δομή της, θα την απολαύσετε οπως και εγώ. Μήπως ο κινηματογράφος, από την φύση του δεν αποτέλεσε και συνεχίζει επιτυχώς να είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα προπαγάνδας;*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Ιστορική | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Kathryn Bigelow
*Σεναριο: Mark Boal
*Ηθοποιοι: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Chris Pratt
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 157 Λεπτά
*Μεγεθος: 2230 ΜΒ
*IMDb: 7,6

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/ploea8mzy54
http://www.easybytez.com/v56d0rlqbap
http://www.easybytez.com/uhizlbfryrk
http://www.easybytez.com/dj4ydapgbd3
http://www.easybytez.com/4fa0bo8ele2

Δεν υπάρχουν σχόλια: