Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Young Adam (2003)

*Υπόθεση: O Joe Taylor, άνθρωπος χωρίς ρίζες, που γυρίζει από τόπο σε τόπο, πιάνει δουλειά σε μια μαούνα που ταξιδεύει μεταξύ Γλασκόβης και Εδιμβούργου και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες της, τον Less και την γυναίκα του Ella. Ένα μεσημέρι εντοπίζουν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας να επιπλέει στο κανάλι. Τι συμβαίνει; Ατύχημα; Αυτοκτονία; Φόνος; Ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες και συλλαμβάνει έναν ύποπτο, εμείς ανακαλύπτουμε ότι ο Joe γνωρίζει περισσότερα για το συμβάν απ' ότι...

αφήνει να εννοηθεί ενώ σταδιακά αποκαλύπτεται ότι ο Joe διατηρούσε σχέσεις με τη νεαρή γυναίκα.

*Extra: Κινηματογραφική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Αλεξάντερ Τρότσι (1925-1984), ο οποίος ανήκε στους "καταραμένους" λογοτέχνες της Σκοτίας και επηρέασε συγγραφείς όπως ο Μπέκετ, ο Ζενέ, ο Γκίνσμπεργκ και ο Μπάροουζ.

Το βιβλίο γράφτηκε το 1957 και μιλά για το σκοτεινό μας "εγώ", σε επίπεδο ηθικών διλημμάτων, μέσα από την ιστορία ενός συγγραφέα που είναι παθιασμένος με το "ωραίο φύλο". Η ταινία βουτά στη "μαύρη" ατμόσφαιρα του πρωτοτύπου, ασπάζεται την υλιστική διάθεση του συγγραφέα (λέγεται ότι ο Τρότσι εξέδιδε τη γυναίκα του για να αποκτά ναρκωτικά) και εστιάζει σε ήρωες που οδηγούνται από τα πάθη τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο ψυχρός τρόπος με τον οποίο ενεργούν έχει κάτι το πρωτόγονο και παράλληλα γνώριμο στον καθέναν από εμάς. Είναι το αρχέγονο αίσθημα της μοναξιάς του ανθρώπου στην πορεία του προς το θάνατο. Ο άγνωστος στο ελληνικό κοινό Σκοτσέζος σκηνοθέτης φροντίζει ώστε το φιλμ να μην κολακεύει το θεατή, ενω ακόμα και οι άφθονες ερωτικές σκηνές έχουν μια βαναυσότητα.

Πρεσβεύοντας ότι η ζωή και η επιβίωση δεν έχουν περιθώρια καλλωπισμού, αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από το σύνολο του καστ και καταφέρνει να σπάσει την εικόνα του ευρωπαϊκού καθωσπρεπισμού σε μια περίοδο που θεωρείται ρομαντική.*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Εγκλήματος | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: David Mackenzie
*Σεναριο: Alexander Trocchi, David Mackenzie
*Ηθοποιοι: Ewan McGregor, Tilda Swinton, Peter Mullan
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 98 Λεπτά
*Μεγεθος: 1210 ΜΒ
*IMDb: 6,4

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/mm1j89ask4h
http://www.easybytez.com/92u0m614jcs
http://www.easybytez.com/cl5scf02udu

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

thank you!!