Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

The Mother And The Whore (1973)

*Υπόθεση: Ο Αλεξάντρ, ένας αργόσχολος μποέμ των μπιστρό του Σεν Ζερμέν Ντε Πρε που συζεί με την ιδιοκτήτρια μιας μπουτίκ, τα φτιάχνει με μια νοσοκόμα, πιστεύοντας ότι μπορούν να συνυπάρξουν ερωτικά και οι τρεις. Μέσα από τους τρεις ήρωες την ανία της καθημερινής τους ζωής, τον Σαρτρ, το σεξ και η πόλη του φωτός θα αποτελέσουν ενα "στίβο μαχης" για την επαναστατιμενη γενιά, που προσπαθεί να ανιχνεύσει το ψυχικό κενό και τον πόνο που προκαλεί ο ερωτικός χωρισμός...

και να ιχνηλατήσει την αινιγματική περιοχή της ψυχής, όπου γεννιέται, ανθεί και πεθαίνει ο έρωτας.

*Extra: Μια από τις δέκα πιο θρυλικές γαλλικές ταινίες όλων των εποχών, το μποέμικο έπος του Eustache, απλώνεται σε ένα τετράωρο παραλήρημα πριν εκτοξευθεί σε μια αέναη αναζήτηση της ίδιας της «ζωής» και καταλήξει σε μια πραγματική εμπειρία. Ένας ανοιχτός διάλογος με οτιδήποτε θα μπορούσε να ορίζει την έννοια της εφηβείας, της φιλοσοφίας και της ήδη πολύπαθης καινοτομίας του avant-garde.

Ταινία, ανησυχαστική, ριζοσπαστική και οριακής ευαισθησίας, «η Μαμά και η Πουτάνα» μιλά για τη δυσκολία του να ζεις, για τον πόνο του έρωτα, την τρυφερότητα της αγάπης, για την απώλεια του χρόνου, για την τρέλα και την αγωνία της ύπαρξης.

Ταινία ορόσημο του γαλλικού σινεμά που θεωρείται από πολλούς η τελευταία μεγάλη λάμψη της Νouvelle Vague και η πρώτη μετά-Nouvelle Vague ταινία. Βραβευμένη με το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο του Φεστιβάλ Καννών το 1973, η ταινία υπήρξε ένα σκάνδαλο για την αθυροστομία και την ελευθεριότητα του χειμαρρώδους λόγου της, το ρηξικέλευθο της γραφής της και πέρασε στον χώρο του θρύλου, με την αυτοκτονία του δημιουργού της το 1981.

Είναι αδύνατο να συνοψίσει κανείς την ιστορία αυτού του ασπρόμαυρου ποταμού, διάρκειας 220 λεπτών. Με αιχμή του δόρατος τις λέξεις και τον ακατάπαυστο διάλογο, η ταινία προσπαθεί να ανιχνεύσει το ψυχικό κενό και τον πόνο που προκαλεί ο ερωτικός χωρισμός και να ιχνηλατήσει την αινιγματική περιοχή της ψυχής, όπου γεννιέται, ανθεί και πεθαίνει ο έρωτας.

Οι λέξεις ξεχύνονται σαν αφηνιασμένα άλογα, αποδεσμεύοντας το ενεργειακό τους φορτίο, επιδιώκοντας να φτάσουν στις πηγές της γλώσσας, εκεί όπου η εικόνα θα ταυτιστεί με το κείμενο και η τάξη του λόγου θα προσδώσει ένα νόημα στην αταξία του κόσμου.*Ειδος Ταινίας: Δραματική | Ρομαντική
*Σκηνοθεσια: Jean Eustache
*Σεναριο: Jean Eustache
*Ηθοποιοι: Bernadette Lafont, Jean-Pierre Léaud, Françoise Lebrun
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 217 Λεπτά
*Μεγεθος: 1610 ΜΒ
*IMDb: 7,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/4wh6ely7vmo
http://www.easybytez.com/zz17ocer7ay
http://www.easybytez.com/9ebwslyrntp
http://www.easybytez.com/sgsa57ob3bo

Δεν υπάρχουν σχόλια: