Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

The Dark Mirror (1946)

*Υπόθεση: Η Τέρι και η Ρούθ είναι δίδυμες αδελφές που πάνω στην προσπάθεια τους να βγάλουν τα προς το ζην, «δανείζονται» η μια την ταυτότητα της άλλης ξεγελώντας με αυτό τον τρόπο ολους γνωστούς και φίλους. Ένα ομως παιχνίδι φαινομενικά αθώο που ωστόσο αγριεύει όταν η μια θα θεωρηθεί ύποπτη για φόνο. Τωρα το ποια είναι αυτή που εκανε το φονο συνιστά ενα βασικο μυστήριο αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να μπορεί να ξεχωρίσει τις δίδυμες αδερφές και φυσικά να...

τις κατηγορήσει.

*Extra: Πανω σε μια υπόθεση γεμάτη μυστήριο και αρκετά περίπλοκη, βασίζεται αυτή την φορά ο Siodmak, για να μας δωσει αλλο ενα εκπληκτικό film noir. Ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, το υποσυνείδητο, την ανθρώπινη φύση εγείρονται διαρκώς τονιζόμενα από την επιβλητική χρήση καθρεφτών, φωτισμού και ενδυματολογικών επιλογών.

Σε αυτή την ταινία ο Siodmak διαχειρίζεται την χρήση της επιστήμης αντι του αστυνομικού δαιμόνιου. Οι δύο αδελφές υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία από ειδικό επιστήμονα (ψυχίατρο) με ειδικότητα στις περιπτώσεις πανομοιότυπων διδύμων, ενώ ο αστυνόμος που έχει αναλάβει την υπόθεση κάνει χρήση των τελευταίων ευρημάτων της εγκληματολογίας.

Η βαρύτητα που δίνεται στην χρήση της επιστήμης για την εξιχνίαση του εγκλήματος είναι εντυπωσιακή. Κλασσικό είναι και το αποτέλεσμα των ερευνών που ενοχοποιεί την μια εκ των δύο αδελφών.

Κάτι μεταξύ κλασικού film noir και γερμανικού εξπρεσιονισμού με μερικές νότες από Χίτσκοκ συνθέτει με τον «The Dark Mirror» ο Siodmak, διαχέοντας ένα αίσθημα αγωνίας και αμφιβολίας. Κάτι που άλλωστε ο Γερμανός σκηνοθέτης ξέρει να κάνει καλά.*Ειδος Ταινίας: Φίλμ Νουάρ | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Robert Siodmak
*Σεναριο: Nunnally Johnson, Vladimir Pozner
*Ηθοποιοι: Olivia de Havilland, Lew Ayres, Thomas Mitchel
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 85 Λεπτά
*Μεγεθος: 700 ΜΒ
*IMDb: 7,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/7e5iy4r1471
http://www.easybytez.com/pdw2j0eapsw

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

merci!!