Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Stray Dog (1949)

*Υπόθεση: O Μουρακάμι, ένας νεαρός στο Σώμα αστυνομικός, χάνει το όπλο του σε λεωφορείο του Τόκυο και ταπεινωμένος θέτει την παραίτησή του στον επιθεωρητή Σάτο, η οποία δεν γίνεται δεκτή. Το κλεμμένο όπλο χρησιμοποιείται σε φόνο και ο Μουρακάμι αναζητά με μανία τον κάτοχό του στη μαύρη αγορά και τα καταγώγια του Τόκυο, για να ανακαλύψει στο τέλος ότι δεν πρόκειται για ένα «λυσσασμένο σκυλί» που δεν μπορεί να συγκρατήσει τα φονικά του ένστικτα, αλλά...

για μια αδελφή ψυχή, έναν συμπολεμιστή του, ο οποίος απλώς πήρε διαφορετικό δρόμο από τον ίδιο.

*Extra: Ο "Λυσσασμένος Σκύλος", με τον αγγλικό τίτλο "Stray Dog" και αυθεντικό ιαπωνικό "Nora inu" είναι από τα πρώτα φιλμ του διασημότερου και σπουδαιότερου κινηματογραφιστή της Ασίας, Akira Kurosawa. Συγκεκριμένα πρόκειται για το 9ο κατά σειρά φιλμ, αλλά το πρώτο αριστούργημα του κορυφαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη.

Μπορεί να μην είναι από τις γνωστότερες στο ευρύ κοινό ταινίες του Κουροσάβα, κυρίως εξαιτίας της χρονολογίας που γυρίστηκε (1949), ωστόσο πρόκειται για το πρώτο αριστούργημα του Ιάπωνα, αλλά και από τα πρώτα φιλμ νουάρ εκτός Αμερικής.

Ο Τοσίρο Μιφούνε σε ηλικία 29 ετών πρωταγωνιστεί, στην τρίτη του εδώ (από τις 16 συνολικά) συνεργασία με τον Κουροσάβα. Το δίδυμο Σιμούρα - Μιφούνε δένει πολύ όμορφα και ο Κουροσάβα σκηνοθετεί εκπληκτικά δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταπολεμικής Ιαπωνίας που προσπαθεί να ξαναστηριχθεί στα πόδια της μέσα από δύσκολες καταστάσεις (μαύρη αγορά, γραφειοκρατία, συμμορίες, πορνεία) και χαρίζοντας στην κινηματογραφική ιστορία ένα σπουδαίο νουάρ, καινοτομώντας, καθώς είναι το πρώτο προερχόμενο από την Ασία.

Ξεχωρίζει πάνω απ΄όλα για την εκπληκτική του ατμόσφαιρα, ενώ ο κορυφαίος Ιάπωνας σκηνοθέτης κάνει ένα πανανθρώπινο πορτρέτο για την καθ΄υπέρβαση συμπεριφορά του ήρωά του.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική | Φιλμ Νουάρ
*Σκηνοθεσια: Akira Kurosawa
*Σεναριο: Ryûzô Kikushima, Akira Kurosawa
*Ηθοποιοι: Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Keiko Awaji
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 122 Λεπτά
*Μεγεθος: 1500 ΜΒ
*IMDb: 7,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/8ob7udgab2m
http://www.easybytez.com/xjjf0wv8ya3
http://www.easybytez.com/f3jdadg6jzi
http://www.easybytez.com/nhpfjebrkj1

Δεν υπάρχουν σχόλια: