Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Dans La Maison (2012)

*Υπόθεση: Ο Claude είναι ένας 16χρονος μαθητής, φαινομενικά ντροπαλός και ήσυχος και με ιδιαίτερο ταλέντο στο γράψιμο. Πηγή της έμπνευσής του, το σπίτι της μεσοαστικής οικογένειας ενός συμμαθητή του, στο οποίο καταφέρνει να μπεί παραδίδοντας μαθήματα μαθηματικών. Οι εκθέσεις του θα γοητεύσουν τον Germain, έναν πολύ πικρόχολο καθηγητή λογοτεχνίας, ο οποίος φαίνεται να έχει χάσει από καιρό τη χαρά της διδασκαλίας, αλλά και της ζωής γενικότερα. Καθώς το ενδιαφέρον...

του για τη δουλειά του αναζωπυρώνεται μέσα από τα προκλητικά γραπτά του μαθητή του, ο Germain θα αναλάβει να καθοδηγήσει τον Claude στις συγγραφικές του προσπάθειες, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι παρασύρεται ο ίδιος σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

*Extra: Από τις πρώτες κιόλας σκηνές το «Dans la Maison» δε σε αφήνει να το κατατάξεις σε ένα συγκεκριμένο είδος: πρόκειται για δραματική ταινία με κοινωνικές προεκτάσεις, ή πρόκειται για θρίλερ; Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται αρμονικά από το Γάλλο σκηνοθέτη Francois Ozon, εμποτισμένα με πλήθος σεξουαλικών υπαινιγμών και συμβολικών στοιχείων.

Μέσα σε ένα περίκλειστο μικρόκοσμο ο σκηνοθέτης ρίχνει μια διατροφική και ηδονοβλεπτική ματιά στην καθημερινότητα της γαλλικής μεσοαστικής τάξης τα στερεότυπα και τις νευρώσεις της. Έτσι, το πρώτο μισό της ταινίας παρασύρει το θεατή σε ένα συναρπαστικό εγκεφαλικό παιχνίδι, όπου τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό παραμένουν δυσδιάκριτα. Οι προσδοκίες που δημιουργούνται για τη λύση του δράματος είναι εξαιρετικά υψηλές και αναγκαστικά οδηγούν στο μεγαλειώδης φινάλε.

Με λίγα λόγια, το «Dans la Maison» ειναι συναρπαστικό, ευφυές και προκλητικό που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, οι οποίοι έχουν την διάθεση να κοπιάσουν, ακολουθώντας το νήμα της αφήγησης, σ' ένα διανοητικό παιγνίδι χειραγώγησης όπου τα όρια ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα ξεθωριάζουν όλο και περισσότερο όσο η αφήγηση προχωρά!*Ειδος Ταινίας: Μυστήριου | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: François Ozon
*Σεναριο: Juan Mayorga, François Ozon
*Ηθοποιοι: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 105 Λεπτά
*Μεγεθος: 1700 ΜΒ
*IMDb: 7,3

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/6xld1np49zq
http://www.easybytez.com/wtmgrlzv7hp
http://www.easybytez.com/aenfctsy7jg
http://www.easybytez.com/ilfxkb1kdtb
http://www.easybytez.com/6ymmqvb7cz6

Δεν υπάρχουν σχόλια: