Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Amador (2010)

*Υπόθεση: Η Μαρθέλα ειναι μια κοπέλα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και βρίσκει μια δουλειά για το καλοκαίρι: αναλαμβάνει να φροντίσει τον Αμαδόρ, έναν κατάκοιτο άνδρα ηλικιωμένο του οποίου η οικογένεια του δεν μπορεί να βρίσκεται στο πλάι του. Και ενώ η Μαρθέλα πιστεύει ότι τα προβλήματά της θα λυθούν με τον μισθό που παίρνει, ο Αμαδόρ πεθαίνει. Το θάνατό του δε θα πρέπει να τον μάθει κανείς μέχρι να καλύψει το ποσό που έχει ανάγκη. Ένα σατανικό σχέδιο γεννιέται…

*Extra: Η ταινία σπουδή του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, σου δείχνει με μακάβριο τρόπο μια Λατινοαμερικάνικη εκδοχή για την ζωή και τον θάνατο, μπολιασμένη με πυκνές και υπόγειες δόσεις μαύρου χιούμορ.

Τελικά και οι νεκροί... πληρώνουν τους ζωντανούς. Τα ωφέλη δεν τα είχαν μόνο οι πολιτικοί όταν οι "πεθαμένοι" στους εκλογικούς καταλόγους... ψήφιζαν, μα και οι απλοί άνθρωποι που ζουν (παρασιτικά) από τη σύνταξη των ηλικωμένων και τις βοηθητικές εργασίες που τους προσφέρουν. Και στην τελική ακόμα και νεκρός, μπορείς να αποφέρεις κέρδη.

Ο υλισμός, πολύ κυνικά απογειώνεται από την σφαίρα της ταξικής συνείδησης και προσγειώνεται στον Χριστιανισμό, σύμφωνα με τον Παράδεισο επί της γής.

Χαμηλών τόνων, ρεαλιστικό και λιτό αφηγηματικά με κυρίαρχα τα κοντινά γκρο πλαν που αποδίδουν τις μεταπτώσεις στην ψυχολογία της πρωταγωνίστριας και την αναγκαιότητα των πράξεών της με απρόβλεπτο και αγωνιώδη ρυθμό. Σκηνές ηρεμίας και ψυχικής έντασης που απεικονίζουν τον βασικό χαρακτήρα εναλάσσονται όπως σ' ένα μουσικό μοτίβο.

Στο ηθικό δίλημμα της επιβίωσης, η ταινία μέσω της κεντρικής ηρωιδας, απαντά με θάρρος και θράσος υπέρ των καθημερινών αναγκών. Η συνείδηση εξιλεώνεται με την επίσκεψη στο ναό και απενοχοποιείται. Το κομάτι παζλ που βλέπουμε να αλλάζει χέρια συμβολίζει την συλλογικότητα, η οποία καταρρέει καθημερινά.

Μια εξαιρετική ταινία με αναφορές στην αγάπη, τη ζωή και το θάνατο, με ένα κοινό σημείο: τα... λουλούδια.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Fernando León de Aranoa
*Σεναριο: Fernando León de Aranoa
*Ηθοποιοι: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 112 Λεπτά
*Μεγεθος: 1160 ΜΒ
*IMDb: 6,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/sknogzcninb
http://www.easybytez.com/64tyuc75uuc
http://www.easybytez.com/npycf0jad8p

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

thanks!!

Αντρέας είπε...

Ευχαριστώ πολύ!!