Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

A Bittersweet Life (2005)

*Υπόθεση: Σεούλ, Νότια Κορέα. Ο Σαν Γου δεν είναι ένας συνηθισμένος διευθυντής ξενοδοχείου. Πάντα αποφασιστικός και αποτελεσματικός, είναι και το δεξί χέρι του «αφεντικού» του υποκόσμου Κανγκ. Ο σκληρός Κανγκ έχει μία αδυναμία: τη νεαρή αγαπημένη του, Χι Σου. Υποπτευόμενος ότι τον απατά, αναθέτει στον Σαν Γου να διαλευκάνει την υπόθεση. Όταν, όμως, ο Σαν Γου θα ανακαλύψει την Χι Σου στο πλευρό ενός άλλου νεαρού, αποφασίζει να μην τους...

σκοτώσει. Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Σαν Γου δεν εκτελεί τις εντολές του αφεντικού του! Ο Κανγκ τότε γίνεται έξαλλος και διατάζει τη συμμορία του να κυνηγήσει τον Σαν Γου και να τον σκοτώσει. Με ατσάλινα νεύρα, ο Σάνγού πολεμάει τη συμμορία μόνος του. Και με καθέναν που σκοτώνει, βρίσκεται πιο κοντά στον Κανγκ.

*Extra: H ταινία μας ταξιδεύει στον υπόγειο, παράνομο κόσμο των γκάνγκστερ και όλων των άλλων κακοποιών στοιχείων. Ο σκηνοθέτης Κιμ Τζι-Γουν συνδυάζει όλα εκείνα τα ενδεδειγμένα στοιχεία στην κατάλληλη δοσολογία, ώστε να παρουσιάσει σε όλο το βάθος της την ιστορία αυτού του "έκπτωτου" αντι-ήρωα Σανγού, του ανθρώπου που θα βαλθεί να πάει κόντρα στη απόλυτη εξουσία του άκαρδου αφεντικού Κανγκ. Ο Κιμ Τζι-Γουν προσελκύει θεατές με όλες τις ταινίες του κυρίως χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο που μεταχειρίζεται τα εδραιωμένα κινηματογραφικά είδη.

Mε την ταινία Bittersweet Life ο σκηνοθέτης μας παρουσιάζει κάτι καινούριο, καθώς ανατρέπει τo φιλμ-νουάρ, με το δικό του μοναδικό βλέμμα. Η δράση είναι σίγουρα η καρδιά της ταινίας. Οι περίτεχνες σκηνές μάχης δεν αντιπαραθέτουν απλώς το σκοτάδι με το φως, αλλά συμβάλλουν στους ζωντανούς και γρήγορους ρυθμούς της ταινίας.

Η αισθητική - το στιλ - κυριαρχεί, σε ολη την ταινία, που σε συνδιασμο με την έντονη εναλλαγή θορύβων και σιωπών συντελεί σε μια καταιγίδα συναισθημάτων. Συναισθήματα που άλλοτε κοπάζουν κι άλλοτε ξεχύνονται μέσω της εκπληκτικής μουσικής επένδυσης για να πλημμυρήσουν τους ήρωες με τραγικότητα, σε ένα δρόμο που στο τέλος του μόνο αδιέξοδο μπορεί να υπάρξει.



*Ειδος Ταινίας: Περιπέτεια | Εγκληματος | Δράσης
*Σκηνοθεσια: Jee-Woon Kim
*Σεναριο: Jee-Woon Kim
*Ηθοποιοι: Yeong-cheol Kim, Byung-hun Lee and Roe-ha Kim
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 123 Λεπτά
*Μεγεθος: 1730 MB
*IMDb: 7,8













Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/tgted8v1szj
http://www.easybytez.com/wvdn0kl0s3r
http://www.easybytez.com/m3u9to2kyip
http://www.easybytez.com/q626eg4ogho
http://www.easybytez.com/lu5nt9vsg58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

thank you!!