Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

The Oxford Murders (2008)

*Υπόθεση: Ο Arthur Seldom είναι ενας πολύ καταξιωμένος καθηγητής μαθηματικών και ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου πάνω στην σχέση των μαθηματικών με τους κατά συρροή δολοφόνους. Ο Martin είναι ο νεαρός φοιτητής που φτάνει στην Οξφόρδη που θα σπουδάσει κοντά στον καθηγητή Seldom. Καθηγητής και σπουδαστής ενώνουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια να διαλευκάνουν μια σειρά από μαθηματικά συνδεόμενους φόνους. Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο έρχονται...

αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ όπου κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της, πέρα από κάθε φαντασία...

*Extra: O Ισπανός Alex de la Iglesia (σκηνοθέτης & σεναριογράφος) μας παρουσιάζει μία ταινια η οποία θα προκαλέσει την νοημοσύνη σας. Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα αμάλγαμα ταινιών του παρελθόντος με κύριες αναφορές στις κλασσικές της Αγκάθα Κρίστι καθώς τα πρόσωπα του Πουαρό και του Χολμς θα κάνουν κύκλους μπροστά από τα ματιά σας.

Η σκηνοθεσία είναι ικανοποιητική με καλές εναλλαγές σκηνών, χωρίς όμως να περιορίσει κάποιες από τις περιττές σκηνές. Σε κάποια σημεία είναι αργή ενώ δίνει συνεχή έμφαση στους πρωταγωνιστές και πολύ λίγο στην αξιόλογη σκηνογραφία. Οι διάλογοι σε ορισμένα σημεία είναι πραγματικά οσκαρικοί (ιδιαιτέρως στην αρχική σκηνή με τον φοιτητή και την γριά) αλλά στην συνέχεια θα περιοριστούν σε επαναλαμβανόμενες πληροφορίες για τον κόσμο των μαθηματικών προσπαθώντας να μεγαλοποιήσουν το μυστήριο.

Στον ρόλο του καθηγητή είναι ο εκπληκτικός John Hurt. Μία επιβλητική παρουσία, που σε κάποιες σκηνές θα θυμίσει λίγο από τον sir Ian McKellen, θα γεμίσει το κάδρο με την εκφραστικότητά του και δεν θα χρειαστεί να ιδρώσει για να ανταπεξέλθει σε έναν όχι και τόσο απαιτητικό ρόλο. Ο Elijah Wood, η Leonor Watling και η Julie Cox επισης αρκετά πειστικοί και καλοί. Γενικά ειναι μια ταινία που δεν προσπαθεί να γινει κατι περισσότερο απ' οτι ειναι...*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Μυστήριου | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Álex de la Iglesia
*Σεναριο: Álex de la Iglesia
*Ηθοποιοι: Elijah Wood, John Hurt and Leonor Watling
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 104 Λεπτά
*Μεγεθος: 1850 ΜΒ
*IMDb: 6,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/atr3a8j35ou
http://www.easybytez.com/gwrbs5pk5s7
http://www.easybytez.com/edrn3z8hg5t
http://www.easybytez.com/gq0lh5vkwiv
http://www.easybytez.com/7ue2or4u4us