Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Crash (2004)

*Υπόθεση: Η ταινία παρακολουθεί μια ομάδα ανθρώπων στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια ενός διημέρου. Ενας αστυνομικός με πολλά προσωπικά προβλήματα, ένας αστυνομικός ντετέκτιβ αποξενωμένος από τους γύρω του ένας εισαγγελέας που εμπλέκεται σε κάποιο τρακάρισμα μαζί με τη γυναίκα του, ένας ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον τεχνικό που θα του έφτιαχνε την κλειδαριά αποτελούν ορισμένες από τις ιστορίες που παρακολουθούμε στο...

έργο. Καθένας έχει τα δικά του προσωπικά προβλήματα και τις δικές του ανασφάλειες. Ωστόσο οι ζωές τους συχνά αλληλοεπηρεάζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από κοινούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, ο ρατσισμός, οι διαφυλετικές συγκρούσεις, η αδυναμία επικοινωνίας αποτελούν κοινά προβλήματα για τους κατοίκους της πόλης αυτής.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Το σενάριο μαζί με την σκηνοθεσία αποτελεί βασικό προσόν της ταινίας. Παρότι αναφέρεται σε έννοιες που έχουμε ξανακούσει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, υπάρχει κάτι το ξεχωριστό. Επιπλέον, αν και στο έργο υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, σκιαγραφούνται σε πολύ καλό βαθμό οι περισσότεροι από αυτούς. Παράλληλα, τα θέματα που θίγονται αφορούν ιδιαίτερα το μέσο αμερικανό πολίτη και αυτό ίσως να εξηγεί τη μεγάλη εισπρακτική της επιτυχία στην Αμερική. Ωστόσο, οι αναφορές γενικότερα στη ζωή στις μεγάλες πόλεις μπορεί να αφορούν κάθε άτομο που ζει σε αυτές.

Η σκηνοθεσία του έργου αποτελεί το βασικό παράγοντα διαφοροποίησής του από μια τηλεταινία της σειράς. Ειδικότερα, ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες καθώς τα προβλήματα που απεικονίζονται στην οθόνη αφορούν την καθημερινή του ζωή. Οι καταστάσεις που περιγράφονται είναι ρεαλιστικές και κάθε πρόσωπο διαθέτει χαρακτηριστικά που το κοινό μπορεί να αναγνωρίσει στον εαυτό του. Παράλληλα, ενώ πρόκειται για δραματική ταινία, διαθέτει πολύ έντονες σκηνές χωρίς υπερβολές στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων ή στα γεγονότα που συμβαίνουν. Επιπλέον η αφηγηματική ροή διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα, καθώς άλλοτε ανεβαίνει η αδρεναλίνη στα ύψη και άλλοτε φρενάρει τους ρυθμούς της ταινίας ώστε να χαλαρώσει το κοινό ύστερα από την προηγούμενη σκηνή.

Οι ερμηνείες αποτελούν στοιχείο στο οποίο βασίζεται μια πολυπρόσωπη ταινία. Οι περισσότεροι ηθοποιοί που συμμετέχουν δίνουν πολύ καλές ερμηνείες. Ακόμα, η φωτογραφία της ταινίας είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, καθώς παρουσιάζει ένα μουντό χρώμα που ταιριάζει με τη γενικότερη ατμόσφαιρα της ταινίας. Η μουσική λειτουργεί συμπληρωματικά στην ταινία με απαλές μελωδίες που ακούγονται περισσότερο για να υπογραμμίσουν τα όσα συμβαίνουν και χωρίς να μπαίνει σε πρώτο ρόλο. Υπάρχουν και ορισμένα χορωδιακά κομμάτια όπως και ανατολίτικες μελωδίες.

Συνολικά η ταινία αναμειγνύει τα κύρια συστατικά που χρειάζεται ένα έργο: συναίσθημα χωρίς υπερβολές, ολοκληρωμένους χαρακτήρες και καλογραμμένους διαλόγους. Πρόκειται για μια ταινία που δε θα παρακολουθήσετε απλά μόνο κατά τη διάρκεια της προβολής, αλλά θα τη σκέφτεστε και μετά τους τίτλους τέλους.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Paul Haggis
*Σεναριο: Paul Haggis
*Ηθοποιοι: Don Cheadle, Sandra Bullock and Thandie Newton
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 112 Λεπτά
*Μεγεθος: 1870 MB
*IMDb: 7,9

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/qh4ly2nuowq
http://www.easybytez.com/ueqtu7i5j3c
http://www.easybytez.com/3dngmvntlx6
http://www.easybytez.com/wghivmvwos4
http://www.easybytez.com/m72xtu81duo

2 σχόλια:

pikralida είπε...

Σου εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία κυρίως για σένα και τους δικούς σου και με το ίδιο κέφι να μας προσφέρεις τόσο γενναιόδωρα τις εξαιρετικές επιλογές σου.

kapelakis είπε...

Ευχαριστώ πολύ!!!