Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Pieta (2012)

*Υπόθεση: Ένας άνθρωπος ζει σαν μπράβος δουλεύοντας για αδίστακτους τοκογλύφους απειλεί βάναυσα ολους όσους χρωστούν και δεν εξοφλούν. Ο ιδιος αυτός άνθρωπος χωρίς οικογένεια δεν έχει τίποτα να χάσει συνεχίζει τον ανελέητο τρόπο ζωής του, ανεξάρτητα από τον πόνο που προκάλεσε σε πολλούς ανθρώπους. Μια μέρα, μια γυναίκα εμφανίζεται μπροστά του και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. Ενω την απορρίπτει στην αρχή σταδιακά την αποδέχεται στη ζωή του. Αποφασίζει να...

εγκαταλείψει την σκληρή δουλειά του και να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Τότε ξαφνικά η μητέρα του απάγεται. Υποθέτοντας ότι η απαγωγή έγινε από κάποιον που είχε πληγωθεί στο παρελθόν, αρχίζει να εντοπίζει όλους τους ανθρώπους που είχε παρενοχλήσει. Ο άνθρωπος τελικά βρίσκει τον υπαίτιο, ανακαλύπτοντας παράλληλα τα πιο ​​τρομακτικά σκοτεινά μυστικά που είχαν μείνει θαμένα για καιρό.

*Extra: Το «Pieta» (που σημαίνει οίκτος και παραπέμπει στην εικόνα της Παρθένου Μαρίας να κρατάει στα χέρια της το νεκρό σώμα του Χριστού) είναι ενα πολυεπίπεδο δραμα εκδίκησης.

Μια ταινία που έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με την αρχαία τραγωδία. Δοσμένη όχι μόνο μέσα από ένα βλέμμα μεταφυσικής της μοίρας, αλλά ταυτόχρονα και από την δύναμη της κρυμμένης δύναμης για μετάνοια συγχώρεση και θυσία.

Το πνευματικό στοιχείο συνδεδεμένο με τον ανθρώπινο νου εμφανίζεται παντού, αντικατοπτρίζει και να αντικατοπτρίζεται στο περιβάλλον. Σαφώς υπάρχουν κριτικές αναφορές για την αντίδραση στην θυσία και την ηθική και εντέλει στην αλλοτρίωσης της ψυχής από το χρήμα.

Ίσως η καλύτερη ταινία του δημιουργού μετά το «Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και πάλι Άνοιξη», που του χάρισε την παγκόσμια αναγνώριση και τον καταξίωσε καλλιτεχνικά. Το σινεμά του Kim Ki-Duk ειναι αινιγματικό, δηλαδή σαν κατι μεταξύ αφηρημένης ζωγραφικης και ποιηματος, που σημαίνει οτι τιποτα δεν ειναι ετοιμο, απεναντίας θα πρεπει να επιστρατέψετε την λογική σας για να βρείτε το νοημα και να μην αφεθείτε στην αφηγηση της ταινίας...*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Ki-duk Kim
*Σεναριο: Ki-duk Kim
*Ηθοποιοι: Min-soo Jo, Eunjin Kang and Jae-rok Kim
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 104 Λεπτά
*Μεγεθος: 1360 ΜΒ
*IMDb: 7,1

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/ayixxpr6b17
http://www.easybytez.com/ytorafth5oy
http://www.easybytez.com/qgxlfyaim5p
http://www.easybytez.com/tpgauqtk3nh

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Ανώνυμος είπε...

thanks!!

kapelakis είπε...

Να 'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Ο Kim Ki Duk είναι από τους αγαπημένος μου, αλλά το Pieta ίσως είναι η μοναδική του ταινία που δεν μου άρεσε.
Όχι, σίγουρα δεν ήταν η καλύτερή του ταινία και είναι σαφώς κατώτερη από το ανεπανάληπτο "Ολομόναχοι μαζί" και το καταπληκτικό "Soom"!

Σ'ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις σου και το μπλογκ σου! Μας γέμισες τα ΣΚ με κινηματογράφο!
Κ.