Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Carandiru (2003)

*Υπόθεση: Στην αρκετά τρομακτική φυλακή Carandiru στο Σαν Πάολο της Βραζιλίας, την μεγαλύτερη σε όλη τη Λατινική Αμερική, αυτοί που κάνουν κουμάντο, όλοι τους φοβούνται. Ζώντας μέσα σε άθλιες συνθήκες, οι κατάδικοι που θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να υπακούν στους δικούς τους κανόνες, στον δικό τους νόμο. Ένα νόμο που θα πάψει να ισχύσει μια αιματοβαμμένη μέρα του Οκτωβρίου 1992, όταν 300 πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν στην φυλακή και σκοτώσουν σε μια μερα...

111 άοπλους κατάδικους. Μία μέρα που σόκαρε τον πλανήτη. Η Ημέρα της Σφαγής.

*Extra: Mία ταινία, που κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς της δείχνει τους φυλακισμένους σε μία υπερπλήρη (από άποψη χωρητικότητας) φυλακή να προσπαθούν να κάνουν όσο πιο βιώσιμη και ευχάριστη γίνεται την καθημερινότητά τους, διανθισμένη με ιστορίες των κρατουμένων και με φλας μπακ στα γεγονότα που τους οδήγησαν πίσω από τα σίδερα.

Ξεναγός σε αυτό το παράξενο σύμπαν είναι ένας γιατρός που έχει διοριστεί εκεί στο προκειμένου να ενημερώσει τους φυλακισμένους σχετικά με το AIDS. Ακούει τις ιστορίες τους, ζει αλλόκοτες καταστάσεις (οι νόμοι της φυλακής, γάμοι μεταξύ των κρατουμένων), φαντάζεται τα γεγονότα που οδήγησαν έως εκεί όλα αυτά τα πλάσματα.

Δεν πρόκειται για καταθλιπτική ταινία. Μολονότι τα όσα διαδραματίζονται είναι τραγικά, με αποκορύφωμα την εξέγερση, με σκηνές γεμάτες λυρισμό. Ο σκηνοθέτης περιβάλλει με ζεστασιά τον περίεργο αυτό μικρόκοσμο και υπογράφει ένα φιλμ, ίσως αμφιλεγόμενο ως προς την προσέγγιση που επιχειρείται στο θέμα (η δικαίωση των εγκληματιών;), αλλά γεμάτο ζωντάνια και ανθρωπιά.*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Δραματική
*Σκηνοθεσια: Hector Babenco
*Σεναριο: Hector Babenco, Fernando Bonassi
*Ηθοποιοι: Enrique Díaz, Wagner Moura and Caio Blat
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 145 Λεπτά
*Μεγεθος: 2180 ΜΒ
*IMDb: 7,5

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/4ok4xtko0xe
http://www.easybytez.com/7cd1787cgyf
http://www.easybytez.com/3bcqthp4erf
http://www.easybytez.com/3udklfc3a67
http://www.easybytez.com/av7wz5nn446

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

thank you!!!