Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

The Chaser (2008)

*Υπόθεση: Ο Τζουνγκ-Χο είναι προαγωγός που έχει στο βιογραφικό του και θητεία στην κορεάτικη αστυνομία. Περνάει δύσκολους καιρούς, καθώς χρωστάει χρήματα στο μισό υπόκοσμο, ενώ κάποια από τα κορίτσια του έχουν χαθεί από προσώπου γης. Κάπως έτσι, αναγκάζει ένα από τα κορίτσια που του έχουν μείνει, την Μι-Τζιν, να κάνει μια επίσκεψη σε έναν τακτικό πελάτη, παρά το γενονός πως είναι βαριά άρρωστη στο κρεβάτι. Ο πελάτης ομως δεν ειναι τυχαίος αλλά ενας τρελλος...

αδιστακτος δολοφόνος.

*Extra: Η Νότια Κορέα φημίζεται για τα καταπληκτικά και αιματοβαμμένα της θρίλερ. Το "The Chaser" που σας προτείνω για σημερα δεν ειναι μονο ενα καταπληκτικό θρίλερ, αλλά ενα μεγάλο διαμαντι.

Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Χονγκ-Τσιν Να, αποπειράται και καταφέρνει πολυ καλά να μας συστήσει μια φιλόδοξη κινηματογραφική πρόταση, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα προς μίμηση για τους Αμερικανούς συναδέλφους του.

Ένας σκηνοθέτης με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών του μέσων προσφέρει μια ανανεωτική πνοή στο νέο-νουάρ και μέσα από ένα αριστοτεχνικό κράμα περιπέτειας καταδίωξης, ταινίας τρόμου και κοινωνικού δράματος αποτυπώνει ανάγλυφα μια τοιχογραφία της σκιώδους κορεατικής κοινωνίας.

Αποφεύγοντας τα εύκολα κλισέ και την αυστηρή ηθικολογία, ο σκηνοθέτης επενδύει σε μια ανορθόδοξη πλοκή και εδράζει το ενδιαφέρον της αφήγησης στην τραγικότητα της ύπαρξης του κεντρικού ήρωα, παρά στην αγωνιώδη προσπάθεια αποκάλυψης του serial killer.

Εμπνεόμενος από μια διαφορετική αισθητική πρόταση ο Να Χονγκ-Τζιν προάγει τον ακραιφνή νατουραλισμό της βίας και αναδεικνύει μια σπάνια βιρτουοζιτέ μέσα από την άρτια διάρθρωση των πλάνων του, την σφιχτοδεμένη κινηματογραφική αφήγηση και τους φρενήρεις ρυθμούς.

Απρόβλεπτο, συγκλονιστικό, σκληρό, άγριο, προκλητικό, γρηγόρο και μοναδικο που αν δεν το εχεις δει ακομη, σιγουρα χανεις...*Ειδος Ταινίας: Εγκλήματος | Θρίλερ
*Σκηνοθεσια: Hong-jin Na
*Σεναριο: Shinho Lee, Hong-jin Na
*Ηθοποιοι: Yun-seok Kim, Jung-woo Ha and Yeong-hie Seo
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 125 Λεπτά
*Μεγεθος: 2120 ΜΒ
*IMDb: 7,9

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/77uvwzcjpog6m
http://www.easybytez.com/6grjk4hjmd038
http://www.easybytez.com/ojvlqxqr8srbp
http://www.easybytez.com/1js9zmjgdezxl
http://www.easybytez.com/tdkmw41uoojvc
http://www.easybytez.com/3xn46kq3v4dvn

Δεν υπάρχουν σχόλια: