Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Efter Brylluppet (2006)

*Υπόθεση: Ο Jacob εργάζεται μακριά από την πατρίδα του, σ' ένα ορφανοτροφείο στην Ινδία. Όντας ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος στον τομέα της δουλειάς του, προσπαθεί να εξασφαλίσει στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης. Γι' αυτό ταξιδεύει πίσω στη Δανία, όπου πρόκειται να συναντηθεί με έναν επιχειρηματία ονόματι Jorgen για να διαπραγματευτεί μία χρηματοδότηση ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η γνωριμία τους αυτή θα τον φέρει στο γάμο της κόρης του...

επιχειρηματία όπου εκεί θα τον περιμένει μία συνάντηση από το παρελθόν. Η σύζυγος του Jorgen, Helena υπήρξε κάποτε ερωμένη του. Μετά το γάμο πρόκειται να συμβούν και να αποκαλυφθούν πολλά.

*Extra: !!! Αριστούργημα !!! Το δίδυμο Susanne Bier με τον Anders Thomas Jensen μας χαρίζει εδώ ένα τίμιο δείγμα σύγχρονου δράματος καθόλου μελό ή φανφαρόπληκτο. Χαρακτήρες αληθινοί, πέτσινοι, τρωτοί αλλά και με γοητεία, όχι επειδή είναι όμορφοι στην όψη μα επειδή έχουν στοιχεία που τα βρίσκουμε και στους εαυτούς μας. Τόσο απλά επέρχεται η ταύτιση και η ειλικρινής συμπάθεια στους ήρωες που τους παρακολουθείς από τόσο κοντά που σχεδόν τους αγγίζεις.

Αλλά πώς μπορείς να μη θαυμάσεις την σκηνοθετική δεξιοτεχνία και την κοφτερή ματιά της Bier; Η κάμερα και εδώ βρίσκεται στο χέρι και τα πλάνα της ακολουθούν στενά τα βήματα των ηρώων. Οι δραματικές σκηνές, οι σεκάνς με συναισθήματα, εντάσεις και απαιτήσεις είναι πάντα μία ανάσα μακριά από τα πρόσωπα, τα μάτια, τα χείλια. Εύστοχα, συνοπτικά και φορτισμένα αλλά καθόλου επιδεικτικά, τα αλλεπάλληλα κοντινά της σταθερά ανερχόμενης Δανής σκηνοθέτιδας συνοψίζουν όσα άλλοι θα χρειάζονταν αρκετά φύλλα σεναρίου να περιγράψουν.

Ο σταρ του «After The Wedding» Mads Mikkelsen, προσδίδει μία αληθοφανή και μετρημένη διάσταση στον ήρωά του, χωρίς όμως να τον απονευρώνει. Αρκετά εμφαντικός είναι ο Rolf Lassgard που κρατά το δεύτερο ανδρικό ρόλο. Αποδίδει μάλιστα εντυπωσιακά στο ξέσπασμά του κατά την τελευταία του σκηνή.

Εκτός όμως από τις ανδρικές παρουσίες, οι Sidse Babett Knudsen και Stine Fischer Christensen συμπληρώνουν επάξια το πρωταγωνιστικό τετράγωνο με ερμηνείες εφάμιλλες των απαιτήσεων της ταινίας. Συνοψίζοντας, το «Μετά Το Γάμο» είναι η ζωντανή απόδειξη πως για να κάνεις σινεμά αξιώσεων δεν απαιτούνται φωτεινές ιδέες ή μεγάλα μέσα, αλλά έμπνευση, όραμα και ταλέντο. Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι βέβαιο πως η Bier τα διαθέτει.*Ειδος Ταινίας: Δραματική
*Σκηνοθεσια: Susanne Bier
*Σεναριο: Anders Thomas Jensen, Susanne Bier
*Ηθοποιοι: Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen and Rolf Lassgård
*Υπότιτλοι: Ελληνικοί HardSubbed
*Διάρκεια: 120 Λεπτά
*Μεγεθος: 1260 ΜΒ
*IMDb: 7,8

Σαν free user στο EasyBytez μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία μέχρι 200 MB το καθένα, αλλά για να κατεβάζετε τα αρχεια μου που ειναι μεγαλύτερα, πρεπει να κάνετε μια απλή εγγραφή ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ για να κατεβάζετε μέχρι 512 MB ανά αρχείο.

http://www.easybytez.com/wys160iwyyp
http://www.easybytez.com/2ybejmqchwm
http://www.easybytez.com/xw5lqt1v87l
http://www.easybytez.com/xg7ddl3rwxx

2 σχόλια:

Αντρέας είπε...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Ανώνυμος είπε...

thank you, thank you!!!